Sen de mi Karadavi ...
2025 27. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2025 16:50
Farklı mezheplere ve din alimlerine ait dini kitaplar okumaya gayret ediyorum ki her görüşü anlayayım diye. Ancak hemen hemen hiçbir kitapta elle tutulur, tatmin edici cevap ve bilgiler bulamıyorum. Karadavi ünlü bir Mısırlı alim. Hadis ve icma üzerine köklü fikirleri var sanıyordum. Hadise çok değer vermesine şaşırdım biraz. Kendisi maliki mezhebine mensup ve mezheplerde zorunluluk olmadığı, mezhepleri araştırıp seçebileceğimiz dışında bana katkı sunduğu bir alan olmadı. Özellikle rüya ile ilgili bölümde desteklediği fikir hayalci geldi bana. Vahiylerin bazılarının böyle geldiğini savunarak rüyanın yerini kıymetli görüyor kendisi psikolojik yönünü göz ardı ederek. Sıradan insan ile peygamber ayrımı yaptığı yerde de okuduğum her dini kitaptaki kalıpları izledim. Bu tarz kitaplarda hikmet aramanın doğru olmadığının farkındayım çünkü tek doğruyu bildiklerini düşünerek yazıyorlar. Buna rağmen ben din alimi olsam şu ayeti kullanarak 'size kuranı anlayabilesiniz diye Arapca indirdik' işte böyle de doğru dinimiz demezdim. Koskoca alim benle dalga mı geçiyor diye düşündüm. Cesur ve dik duruşlu bir alim bulana kadar devam okumaya
İslam Fıkhını Yeniden OkumakYusuf el-Karadavi · Nida Yayıncılık · 201228 okunma
Ulaşmak istediğin yer neresi bu alim arayışında?
Lilith
Naked aslında Mustafa Öztürk bu minvalde şeyler söyledi, belki de arayış bitmiştir 🤷‍♀️