Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 26 Mayıs 2025 23:58 Daha evvel aşkı bu kadar ete kemiğe büründüren bir kitap okudum mu hatırlamıyorum..
Kitaba sadece aşk romanı diyerek haksızlık etmek istemem kesinlikle savaş izleri de barındırıyor. Savaşa doğan çocukları diğer çocuklardan ayıran özellikleri gözlemliyorsunuz.
Ancak ana karakterin evli bir adamla yaşadığı aşk ilişkisi var. Bu karakter üzerinden aşkı o kadar iyi anlatmış ki, aşk ile birlikte beraberinde yaşanabilecek tüm duyguları da okura kuvvetli bir şekilde hissettiriyor. Örneğin kuşku, merak, kıskançlık, özlem, vazgeçiş, bekleyiş, tutku ve yalnızlık.. Yaşanmakta olan aşkın içindeki bir başınalık..
Tüm bunları içinde barındıran bir aşk okuyor ve daha da fazlası bunu hissediyorsunuz.
Biraz Annie Ernaux Yalın Tutku kitabını biraz da Zweig den Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu adlı eserini anımsadım okurken.
Anlatıda zamanlar arasındaki hızlı geçişlere hazırlıklı olmanızı ve ana konudan kopmamanızı tavsiye ederim.
Ve son olarak okurken ana karakterin karşısında değil de yanı başında durup, onunla aynı pencereden bakmanızı öneririm. Bu sayede daha sağlıklı bir okuma deneyiminiz olabilir.
Keyifli okumalar dilerim.