2025 12. kitabı
Okunma: 16 Mart 2025 22:22
‎1/10 ‎ ‎Merhaba sevgili okuyucu ‎ ‎Eveet geldik serinin 2. Kitabına yine kitap boyunca sinir krizleri, ne alaka,ne oluyor be gibi tepkilerle bu kitapta bitti. ‎ ‎Tamam anladık, normal bir karakter okumuyoruz, karakterimiz bir seri katil ve bu seri katilin aklının ne kadar çarpık olabileceği ortada. Sorun da zaten burada değil, bu kitap eğer bir psikolojik gerilim, polisiye kitabı olsaydı yorumlarım çok farklı olurdu ama bu bir aşk kitabı olarak geçiyor (şaka değil evet bu bir aşk kitabı ) ‎ ‎Yazar bizim Ediz Çağıran'ı sevmemizi, onunla empati kurabilmemizi hatta onu desteklememizi istiyor (ama ıııığ, ben yooo ) O yüzden "Başımın belası" "Sana sadece ben zarar verebilirim." gibi cümleler duyuyoruz sürekli ‎Ediz Çağıran'ın romantikleştirilmesi bence dünyanın en korkunç şeylerinden biri. Bunun yerine kötü karakteri olduğu gibi kötü bıraksaydı yazarımız kurgunun gidişatı bile değişebilirdi. ‎ ‎Doğa için cidden bir şey diyemiyorum artık bu kadar saf ve savunmasız yazılamaz bir karakter yani insan bir yerde gurur kırıntısı bulundurur ama yok dayakta yese anne anne diye ağlayan çocuklar gibi doğa hep Ediz Ediz diye ağlıyor (Allah'ım sabır ) ‎ ‎600 sayfa boyunca kurgunun gidişatına katkısı olmayan bir ton olay var ayrıca sayfalarca betimlemeler o kadar yoruyor ki cidden öğk geldi bir yerden sonra. ‎ ‎Kitapta işlenmeye çalışan aşka gelecek olursak sevmek bu değil kesinlikle kitap wattpadde yayınlandığı zamanlarda okuduğumda aynı düşüncedeydim hala aynı şeyi savunuyorum. Aşk diye yedirilmeye çalışan şey tamamen bir fantezi dünyası! ‎ ‎Bir dip not olarak bu bir yetişkin kitabı içinde cinsellik, şiddet, alkolizm, uyarıcı madde kullanımı, taciz-tecavüz vb. aklınıza gelebilecek bir sürü şey mevcut. Fakat kitabın hiç bir yerinde herhangi bir r uyarı yok bu kitabı okuyan yaş kitlesi baza alındığında"Neden yok?" diye sorguluyorum ilk kitaptan beri. ‎ ‎Belki sizler benimle aynı şeyi düşünmüyor olabilirsiniz ama bunlar zaten benim şahsi düşüncelerim. ‎ ‎ ‎ ‎
Yabancı - VeylÖznur Yıldırım · Pegasus Yayınları · 20175,2bin okunma