Puan vermedi·760 syf.····Okunma: 27 Mayıs 2025 16:39 Kitabın adı:Émile
Yazarın adı:Jean-Jacques Rousseau
Sayfa sayısı :760
Kitabımız 5 bölümden oluşuyor. Yazarımız kendisine hayali bir çocuk seçiyor ve onu bir Öğretmen- Mürebbi(Dadı-Lala) gibi büyütüyor eğitiyor.
Yazarım bazı görüşleri kafama yattı. Hani çocuk doğunca kundağ sıkı sıkı sararız hem de çekiştire çekiştire yazarın dediği gibi bu olay bence doğru değil çocuk yani bebek özgür olmalı.
Çocuğun ağlamayla isteklerini yerine getirtmesini doğru bulmuyor bunu ben de doğru bulmuyorum.
Çocukluktan gençliğe geçişte çocuğun zeka gelişimine ve hangi dala yatkınsa o alanda eğitim yaptırılmalı. Bence de çocuk eğer tıp okumak istiyor ve o dalda okumak istiyorsa o dalla ilgili dersler okumalı eğer IQ seviyesi uygun değilse çocuğu ikna etmeli bunun yanında ana baba da ikna edilmeli yani başka bir dala yönlendirilmeli.
Çocuk buluğ çağında benliğinin tatmininden, arzularından, çocuğun bağlanma eğiliminden, karşı cinse duyduğu aşktan,çocuğun merak duygularının körüklenmesinden, ihtiraslarının iyiye ve kötüye yönlendirilmesinden kısaca cinsel ve duygusal eğitimininde verilmesi gerekir.
Kitabımız bir eğitim kitabı ve okunması gerekir. Ha... ben okurken biraz sıkıldım nedeni benim bir çocuğum olmaması güldüm ben bunu okuyorum ama neyime yarayacak sonra düşündüm birilerine anlatabilirim faydalandırabilirim.
Çocuk sahibi olmak isteyen kişiler mutlaka okusun en azından fikirleri olur bunu okumamış olan Öğretmen arkadaşlarıma da öneririm.