2025 30. kitabı
Konusu, karakterleri ve akıcılığıyla kalbimde taht kuran bir fantastik kurgudan bahsedeceğim bugün... Kraliçenin Yükselişi, keşke unutup yeniden okusam diyebilecek kadar çok sevdiğim kitaplardan biri oldu. Brienna ve Cartier'ın aralarındaki çekimin güzelliği bir yana kitabın özellikle ilk yarısından sonra yükselen tempo, sıcacık aile ve dostluk ilişkileri ve tabi soluksuz okuduğum kraliyet entrikaları ve isyan sahneleriyle beni kendine hayran bıraktı. Ayrıca kitabın içinde ayrıntılı harita ve hanedanlık bilgileri de bulunuyor. Öyle detaylı ve özenle hazırlanmış. Akıcılık, samimi karakterler, soft romance, biraz sihir ve taht entrikaları seviyorsanız hemen gidip bu kitabı okumalısınız. Konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, babasının kim olduğunu bilmeyen Brienna küçük yaşta büyükbabası tarafından eğitim görmesi için Magnalia Hanedanlığına bırakılır. Burada küçük yaşta eğitime başlayan öğrenciler zamanla sanat, müzik , tiyatro, nükte ve bilgi tutkularından birinde ustalaşıp üstat ünvanı kazanır; başarısının ve yeterliliğinin göstergesi olan her öğrenciye özel, ustatları tarafından seçilen yıldız takımı işlemeli pelerini giymeye hak kazanır ve "tutku" unvanını alır. On yedinci gündönümünde hanedanlığa gelen hamileri yetenekleriyle etkilemeyi başaranlar onların "tutku" kızı olarak gururla yasamaya devam ederken secilmeyenler hiçbir gruba ait olmaz ve toplum tarafından dışlanır. Fakat eğitime oldukça geriden başlayan ve bir bilgi ustası olarak yetişen Brienna zamanla geçmişe dair anılar görmeye başlar. Bu anılarda yıllardır süregelen zalim diktatör rejimini alt edecek büyük bir sır gizlidir. Ve artık Brienna'nin kaderinde bir öğretmen olmaktan çok daha büyük şeyler yatmaktadır. O tarihi değiştirecektir. Benim için 9/10 puanlık bir kitaptı. Türü seven herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Bir de Rebecca Ross'un kalemiyle tanışma kitabım oldu. Yazarın diline ve diyaloglar arasındaki şairane betimlemelerine hayran oldum. En kısa zamanda ikinci kitabını okumak için sabırsızlanıyorum İşte bu kitaptan sizler için seçtiğim birkaç alıntı: "Bu adil değil, diye düşündü adam. Önünde duran narin kadının bir parmak şıklatmasıyla tüm dünyasını yakabilecek olması, tek bir kelimeyle kalbini durdurabilecek olması adil değildi." "Neye karar vereceğini, en iyisinin ne olduğunu söyleyemem. Bu, senin kalbinin seçmesi gereken bir şey, Brienna. Ama şunu söyleyeceğim: Hangi yolu seçersen seç, yanında olacağım. Karanlıkta bile. " "Sen ve ben, deniz ve yeryüzü tarafından ayrılmış olsak da asla unutulmaya yüz tutmayacağız." "Cartier sessizdi ama bakışları yüzümün her çizgisine ve kıvrımına dokundu. İçimi ne kadar kolay görebildiğini, yüzümün okuyabildiği bir şiir gibi olduğunu hatırladım."
Kraliçenin YükselişiRebecca Ross · Prime Kitap · 202557 okunma
Kitap tek kitapmı ?