·648 syf.····Okunma: 28 Mayıs 2025 18:15 Son bölümleri okurken ağzım beş karış açık kaldı, İNANILMAZ!!
Yazarın seri kitaplarında her bir kitabı kendi içinde finalleyerek bitirmesi çok hoşuma gidiyor. Ana mesele kapanmıyor evet ama bir perde kapama bir dönemin bitişi hissini çok iyi verebiliyor. İlk kitapta Lord Hükümdar'ı devirmek ana hedefti ve başarılı da oldular, kitap bu şekilde bitti. Bu kitap ise o zamandan bir süre sonrasında başlıyor. Çete hırsız olmanın getirdiği kurnazlığı ve plan yapma becerisini politik oyunlarda kullanmayı öğrenmeye çalışırken bir yandan da Lord Hükümdar gitse de dünyada despot tiranlardan bol bir şey olmadığını ve güçlü olmadığın sürece başka bir adamın kölesi olabileceği keşfediyor.
Yazarın kafasına gerçekten hayranım. Yarattığı dünyaya koyduğu kuralları çok iyi hatırlıyor ve asla bozmuyor. Uydurma bir dünya için tonla mit, tarih, gelenek ve kavram var ve bunların hem mantıklı hem de tutarlı olması gerekiyor. Bunu becermek çok zor bir iş. Ama yazar bunu başarıyor. Hem akıcı hem de derin bir metin yazmayı, karakterleri iki boyutlu olmaktan kurtarmayı çok iyi beceriyor.
Hani mümkün değil ya, serinin final kitabında her şeyi batırsa dahi ilk iki kitabı çok sevmeye devam ederim ve öneririm, o derece zevk verdi bana.
Tek eleştirim yayınevine. Kitabın çevirisinde sorun var mı bilemiyorum ama düzeltisinde bir çok sorun vardı. Düşük cümleler, özne yüklem uyumsuzlukları vb. Fiyatını ve baskı kalitesindeki basitliği düşünecek olursak en azından kitabın özü olan kelimelerde, cümleler de bari biraz özenli olun lütfen..