Hikayeler Aynalar Gibidir
2025 69. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2025 21:10
Hayatın içinden süzülen anlatılarla harmanlanmış bir hikâye yolculuğu: Verhalen Vertellers, anlatmanın sadece kelimelerle değil, duygularla da yapıldığını hatırlatan bir eser. Kaatje Dalderop, yalın ama etkileyici bir dil kullanarak okuyucuyu farklı anlatı biçimlerine davet ediyor. Kitap, okuyucunun hem zihnine hem de kalbine dokunmayı başarıyor. Özellikle eğitimde ve bireysel gelişimde anlatının gücüne inananlar için bulunmaz bir kaynak. Metinler arasında gezindikçe, sadece başkalarının öykülerini değil, kendi hikâyemizi de yeniden keşfetme fırsatı buluyoruz. Yazarın sade çizimleri ve sembolik görsellerle zenginleştirdiği sayfalar, metni sadece okumamızı değil, hissetmemizi de sağlıyor. Kitaptan Alıntı: “Verhalen zijn als spiegels – ze laten ons zien wie we zijn, maar ook wie we zouden kunnen zijn.” (“Hikâyeler aynalar gibidir – bize kim olduğumuzu gösterirler, ama aynı zamanda kim olabileceğimizi de.”) Bu alıntı, kitabın özünü mükemmel biçimde yansıtıyor. Hikâyelerle büyümek, değişmek ve dönüşmek mümkün. Kendini ifade etmenin en eski ama en güçlü yollarından biri olan anlatının bu modern yorumu, her yaştan okuyucunun kalbine dokunabilecek güce sahip..
Verhalen VertellersKaatje Dalderop · Boom uitgevers Amsterdam · 20192 okunma