···Okunma: 28 Mayıs 2025 20:37 Kitabimiz, ender in oyununun devami diye geçiyor, yada uzay oyunları filminin devami. Uzay oyunlarıni cok küçükken izlemistim babam sayesinde, ve filmin devami o kadar merak etmistim ki, o kadar hosuma gitmisti film, size anlatamam. Daha yeni, bu günlerde bu filmin aslinda bir kitaptan uyarlandigini ve bu kitabin ise devami oldugunu ogrenince mutluluktan havalara ucmustum.
Ammavelakin kitabin ilk sayfasinda beynim eror vermisti. Kim bu rooter? Niye pipo diye birinin ogluyla ve rast gele ortaya cikan bir kizla arastirma yapmalarini okumak zorundayim ki?! Ilk bolumde resmen olaylari kavramak icin ter döktüm. Filme yeniden baktum acaba ben bi bir şeyler unuttum diye, ender in oyunu kitabinada baktim acaba kitabin sonunda filme koymadiklari bi son mu vardi diye. Yok arkadas, yok anlamiyorum kim bu pipo denen abi. Neyse iste bolumun sonlarina dogru internetten yardim alarak bu domuzcuk denen varelse diye dusundukleri ama aslında ramen olan varliklarin insan deilde başka bir yasam turu olduklarını ogrenebildim.
Ve sonrasinda ender imiz sahneye giris yapti, ve olaylar beynime yatmaya başladı, sonrasi zaten akiyor kitabin.
Kitapta kayda deger cok fazla olay olmuyor, ama hikaye akışı icin asil temel atiliyor diyebilirim. Kitap kurgubilim kategorisine de girse, bana o kadar cok sey öğrettiği, cok fazla felsefi ve hayata dair gonderme vardi ve buna bayildim. Enderin nasil lusitania ya gelip butun bu karmasikligi cozmesini buyuk bir heycanla okudum, onlarin hissettiklerini sanki bende hissettim. Ana kralice icin geldigi gezegene, kocaman bir aile edinirken buldu kendisini ender.
Ve bende kendimi jane e amacsiz sekilde cekilirken buldum.