···Okunma: 30 Mayıs 2025 13:56 “Yazar, insan kalbini yüceltmek için ruhun malzemelerini kullanır, eserini bu malzemelerle kurar. Yazmaya, uğruna ter dökmeye, acı çekmeye değer tek şey, ruhun meseleleridir. Yazar, ancak ruhun meselelerini dile getirdiği ölçüde değerli eserler ortaya koyar.“ Sayfa 89
Eser, Yedi Güzel Adamdan biri olan rahmetli Rasim Özdenören'in edebiyat, roman ve hikaye, şiir, eleştiri ve değinmeler başlıkları altında yazdığı denemelerinden oluşuyor. Yazılar 1962-1983 yılları arasında muhtelif dergi ve gazetelerde yayımlanmış ve ilk defa kitap halinde 1986 yılında baskısı yapılmış.
Edebiyat sever her okur için oldukça ilgi çekici, bilgilendirici ve akıcı bir metin olduğunu söylemeliyim. Ayrıca yazar olmak isteyenler için de kitap çok güzel bilgiler ve püf noktaları içeriyor. Mesela yazar roman ile hikaye arasındaki ayırımı çok anlaşılır bir şekilde ortaya koyuyor.
Ayrıca Rasim Özdenören'in sevdiği bir yazar olması nedeniyle eser de Dostoyevski'de sık sık karşımıza çıkıyor.
Velhasıl fikri eserler okumayı seven okurlara bu kitabı ve Özdenören'in diğer Deneme türünde yer alan tüm eserlerini önemle tavsiye ediyorum.
Herkese faydalı okumalar dilerim.