BUKALEMUN-1- ÇAKAL AVI
Yazarı: Aslıhan DOĞA
Yayinevi: Theseus
Sayfa Sayısı:438
Merhaba. Çok güzel akıcı bir seri ile geldim. Çoğu insanın klasikler dünya edebiyatı okuduğu bir ortamda watpad kitapları okumak benim için daha zevkli. Hatta bazıları ne buluyorsun bu kitaplarda da diyebilir. Sizin bulamadıklarınızı. Neyse söylemek istediğim şu ki Aslıhan benim için kıymetli yazarlardan yazdıkları seriler de ilgi çekici ve sizi direk kitabın içine çekiyor. Watpad kitaplarına şans vermek isterseniz Bukalemun serisini öneririm.
Ağrılı'nın yanında 11 yıl kalırken içindeki intikam ateşi gün geçtikçe harlanan Dağlı geçmişinde verdiği söz ile İstanbul' a döndüğünde arkasında olan kandan olmasa da candan bağlı olduğu bir ailesi vardı. Ağrılı, eşi ve çocukları Dağlı'yı evin 4. çocuğu olarak kabullenirken kızdan ayrılmak özellikle karı koca için zor olur. Fırat büyük abi olarak kızla İstanbul' da da ilgilenirken Esat evin uçarı çocuğu olarak aksiyondan uzak tutulurken Oğuz ailenin yurt dışı işlerini halleden ortanca kardeştir.
Dağlı kendine oluşturduğu rutinde çalıştığı barda tek tabanca diye tanıdığı adamın bir zamanların kabadayısı olan Ekrem Alaz'ın oğlu Yaman Alaz olduğunu öğrenir. Yaman ise düşmanını takip etmek için gittiği barda dikkatini çeken barmen kızdan istemsiz bir şekilde etkilenir. Kızı araştırmaları için adamlarını harekete geçirir ama sonuç bomboş bir boşluktur. Kızın kimliği sahtedir ve dahası kimlikteki isim hayatta değildir.
Ekrem Alaz ise oğlunun yıllar önceki saplantılı halinden korktuğu için kızdan uzak durmasını istemektedir. Oğlunu engellemek istese de Yaman bir kalıba sığacak bir karakter değildir. Delikanlı bir yapısı olduğu için kanı da deli akmaktadır. Dahası geçmişin intikamı için oğlunun ortalığı yakacağını bilmektedir. Zira içlerindeki ateş soğumuyordur. Yıllar önce eşini, en yakın arkadaşı ve karısını ve kaybettikleri küçük için yeminlidir. Çakal evinden çıkmasa da yıllardır Ekrem Alaz'ın göz hapsindedir. Çakal karakteri ise bu hikayenin kötüsü olarak karşımıza çıkıyor. Tahir'e yaptıkları ile Nermin'e olan saplantılı aşkı ile nefret ettim. Hele ki masuma çocuk ve kadına dayattıkları ile bence de Yaman Alaz tarafından cezalandırılmayı hak etti dediğim noktalar var. Bakalım Çakal evinden çıkabilecek mi? Dağlı ve Yaman için bir gelecek var mı? Ekrem Alaz oğlunu koruyabilecek mi?
Bir adanmışlığın serüveni...
Kitaptan Alıntılar
*"...Ne demişler;böbürlenme Padişahım senden büyük Allah var."
*Ancak hiç kimse karşısındakine gözlerinin ardını görmek ister şekilde bakmazdı. İnsanlar çoğunlukla onlara ne gösterirseniz onu görürlerdi.
*O kimseyi küçük görmez, önce insan derdi.
Aslıhan DoğaBukalemun / Çakal Avı