Enfes bir kitap okudum...
2025 21. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2025 22:29
Kitap fuarında kendi kitabım Hüseyin ve Çılgın Harfler'i küçük okurlara tanıtırken boş durmadım tabii ki. Ah bunu önceden neden okumamışım dediğim bir kitapla tanıştım. Miyase hocamın kitabında bahsettiği Çukurlar kitabını okudum bitirdim. Benim okumam bir kaç gün sürdü ama siz bir kaç saatte bitirirsiniz eminim. Çok ünlü ve bol ödüllü kitabın konusuna gelirsek ; Stanley Yelnats’ın Yeşil Göl Kampı’na gidişi, geçmişin karanlık sırlarıyla bugünün yollarının kesişmesi ve o çölün ortasındaki kazılan çukurların aslında görünenden çok daha fazlasını gizlemesi… Tüm bu detaylar, beni hem düşündürdü hem de hikâyenin derinliğine hayran bıraktı. ⠀ En çok da Stanley ile Zero’nun dostluğu kalbime dokundu. Su gibi sade ama bir o kadar güçlü. Ve evet, kitap gençlere hitap ediyor gibi görünse de bence her yaştan okuyucunun içindeki çocuğa sesleniyor. ⠀ Adalet, kader, aile bağları ve dostluk… Bu kitap, eğlenceli bir dille çok büyük şeyler söylüyor. ⠀ Eğer siz de klişe olmayan bir hikâyeye, ince ince örülmüş bir kurguya ve “iyi ki okudum” dedirten satırlara hasretseniz, Çukurlar kesinlikle listenizde olmalı. ⠀ #çukurlar #louissachar #kitapönerisi #bookstagram #kitapyorumu #gençlikkitapları #kitaplık #kitaptavsiyesi
ÇukurlarLouis Sachar · Tudem Yayınevi · 2023326 okunma