2025 57. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2025 04:32
1612’de Lancashire’da gerçek cadı davalarına dayanan, tarihsel gerçekliği kurmaca unsurlarla harmanlayan oldukça çarpıcı bir kitap ile selamlıyorum sizi. Kitabın gotik ve kasvetli havasını çok sevdim. Dönemin karanlık tarafını, adaletsizliği, inançla baskı arasındaki ince çizgiyi çok iyi yansıtıyor. Winterson her zamanki gibi şiirsel ama keskin bir dil kullanıyor. Cümleleri kısa ama derin. Özellikle mistik unsurları ve korku ögelerini ustaca işlemesine hayran kaldım. Kitap, dönemin kadınlar üzerindeki baskılarını da çok güçlü işliyor. #cadıavları üzerinden hem tarihsel hem sembolik bir kadınlık anlatısı tüm sayfalara hakim. Bazı bölümler kimi okuyucular için oldukça sert ve rahatsız edici olabilir. (Ensest, homofobi, işkence sahneleri vb.) Ancak dönemin zalimliğini ve korkusunu gerçekçi bir şekilde yansıtmak için yazarın bilinçli bir tercih yaptığını düşünüyorum. Ana karaktere kalbimi bıraktım Karanlık bir çağda, ışığını kaybetmemeye çalışan ama aynı zamanda kendi geçmişiyle de hesaplaşan bir kadın. Sessiz bir güç taşıyor, derinlikli ve sade bir ihtişamı var. Final sayfalarını okurken hiç bitsin istemedim. Kaderin ağırlığı ile direnişin en saf halini okumak içimi acıttı. Kimi zaman #kurban gibi görünen, aslında en büyük #kahramandır. #düşünSEL epia Günışığı Kapısı Jeanette Winterson
Günışığı KapısıJeanette Winterson · Sel Yayıncılık · 2019191 okunma