···Okunma: 31 Mayıs 2025 00:00 BÖLÜM 1
Öncelikle
koca bir serüven için gayet güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum gerek karakterleri tanıtmak olsun gerek hikayeye başlangıcı olsun sürükleyici ve devamını merak ettiren tempolu bir seri olacağını düşünüyorum.
32 ciltlik bu serinin ilk bölümü kısaca bir polis memurunun haftalar sonrası komadan uyanıp gözlerini açınca kendini yeni dünyada bulur ve buradan sonrası artık onun için tek düşündüğü ailesi ve herşeyin bir muamma olduğudur...
(buradan sonrası SPOİLER)
-SPOİLERLI ÖZET VE İNCELEME-
Ana karakterimiz olan Rick Grimes girdiği çatışma sonucu komaya giriyor ve haftalar sonra yeni değişen dünyada gözlerini açıyor, evine gittiğinde ailesi yerine Morgan Jones ile karşılaşıyor ve bu salgının ne olduğunu öğreniyor.
Morgan Jones ile yollarını ayırıp ailesinin yaşama ümidinden dolayı Atlanta'ya gitmeye karar veriyor, Atlanta'ya gidiyor ancak şehir ölülerle doludur. Ölülerle zorlu dakikalar geçirdikten sonra Glenn adında bir adam Rick'i kurtarır ve bir grup sağ insanın olduğu şehrin dışındaki kamp alanına götürür.
Kampta karısı Lori ve oğlu Carl ile birlikte dostu olan Shane ile kavuşuyor, sonrasında yeni isimlerle tanışıyor, bu isimler şehirde tanıştığı Glenn, Andrea ve kardeşi Amy, Dale, Carol ve kızı Sophia, Allen ve eşi olan Donna ile çocukları Ben ile Billy ve son olarak Jim. Kampın zayıf olduğunu düşünen Rick silahlanmayı ve taşınıp şehirden daha da uzaklaşmayı önerir fakat bu taşınma önerisi Shane'nin hoşuna gitmez ve karşı çıkar.
Kampta zombi saldırısı oluyor, saldırı sonucu Amy ölüyor Jim de ısırılıyor. Sonrasında Rick ve Shane arasında gerilim çıkar ve Shane silahı Rick'e doğrultur fakat sonrasında Rick'in oğlu Carl olaya müdahale eder ve Shane'i vurur.
-İNCELEME KISMI-
Kendi fikrimce gerçekten güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum ve sıradaki bölümleri de merak ediyorum, acaba ölümlerden sonra kamp dağılacak mı, Rick'in çocuğu Carl nasıl bir gelişim gösterecek merak ediyorum ama daha olayın başındayız ve eleştirecek çok bişi yok sadece güzel... bu kadar söyleyebiliyorum
şimdilik 10 üzerinden 9 ama ben gayet memnunum