Adrian 2
2025 22. kitabı
LOG serisindeki bence en iyi kitaptı, çok iyi miydi? Hayır. Ama karakterler ve konu ilerleyişi bakımından bence en güzel kitap God of Wrath oldu. Jeremy Volkov’u zaten biliyoruz, Yalanın Yemini serisinde çocukluğunu okumuştuk artık kendileri büyümüş ve Adrian’ın daha az toksik olan versiyonuna dönüşmüş. Cecily ise Xander ve Kim’in kızları; gümüş saçlı, kot pantolon ve tişörtlerden vazgeçmeyen, psikoloji öğrencisi bir kız. Jeremy de Heathens’ın sarı maskeli adamı, çok anlatmaya gerek yok kendisi gerçekten babasının daha az toksik hali yani başka değişen hiçbir şey yok. Konusu kısaca Cecily, Landon King’e aşık; Landon ise serinin psikopat adamı ve Cecily’nin aşkını kullanarak kendisine ajanlık yapmasını istiyor. Kızımız da kabul ediyor tabii ki. Heathens’ın düzenlediği organizasyona katılıp bilgi toplayacak ancak bir şekilde Jeremy’in dikkatini çekiyor Cecily ve hikayeleri de başlıyor böylece. Zaten önceki iki kitapta ikili arasındaki çekimi görmüştük bu sebeple benim heyecanla beklediğim bir ikiliydi ve ben çift uyumlarına gerçekten bayıldım. Jeremy takıntılı, stalker biri. Cecily’i her yerde takip ediyor, telefonuna kadar hackliyor kızı. Kimi hatırlattı size? Kitapta en çok hoşuma giden şeylerden biri Cecily-Ava dostluğu oldu gerçekten. Silver ve Kim’in kaybettiği yılları sanki bu ikili dolduruyor gibi oldu. Bazen Ava fazla çocuksu davranıyordu gerçekten ama arkadaş olarak çok iyi uyuyorlar birbirlerine. Cecily’nin geçmişte yaşadığı bir travma var, hatta bu sebeple yıllardır elbise giymiyor ve eskiye göre çok daha içine kapanık birine dönüşüyor. Jeremy de tabii ki bu işin peşine düşüyor ve kızımızın psikolojisini bozan travmasını öğrenmek istiyor. Aynı zamanda kitapta sürekli tekrarlanan bir kıskançlık söz konusu ama ilk defa bir kitapta kıskançlık konusunda erkek karaktere hak verdim ahahaha. Landon’ı deli gibi kıskanıyor Jeremy ve üstüne üstlük Landon da bu durumun farkında olduğu için kışkırtıyor sürekli Jeremy’i. Abi olarak bir tık fazla baskıcı buldum Jeremy’i her ne kadar tamamen koruma amaçlı yaptığını bilmiş olsam da her şeyi. Bu arada god of pain’i sadece belli sahneleri okuyarak bitirdim kitabın tamamına katlanamadım onu da belirteyim. Bu serinin overrated bir seri olduğunu çokça kez söyledim, ayrıca Rina’nın kalemi artık eski gücünü yitirdi bence. Bunu LOG serisinden bile anlıyoruz, her kitabı aynı konu ve ilerleyişle yazdı. Hani olayların sıralaması bile değişmiyor o kadar aynı. Eskiden böyle değildi kitaplarında kurgu kalitesi vardı ve farklı tarzda yazardı Rina şimdi onu bozdu. Kiss The Villian benim için tamamen bir hayal kırıklığı olmuştu zaten. Her neyse. Umarım yazarımız kendini toparlar. Bu ikiliyi sevmemdeki bir diğer sebep ise iki karakterlerin diğerlerine nazaran daha olgun davranması oldu, artık ne kadar olursa tabii. Cecily favori kız karakterlerimden biri. Seriyi merak edenler için bence direkt bu kitapla başlayın okumaya daha çok seversiniz. Türkçe çevirileri biraz bozuk olsa da olayları anlamanıza yeterli olur, diyalogları da çözersiniz biraz mantığınızı zorlayıp. Ama İngilizcem yeter diyenler mutlaka orijinal dilde okusun. Herkese iyi okumalar!!
God of WrathRina Kent · Blackthorn Books, LLC · 2022134 okunma