·432 syf.····Okunma: 01 Haziran 2025 11:02 Eh, yaz draması için fena bir kitap değildi...
Kitabı sevdim mi sevmedim mi bilemedim ya.. Öncelikle kapağı, ayraçları, kutulu setini çok beğendim. Bayağı bir uğraşılmıs belli oluyor. Onun dışında kitapta aradığım başka bir şey miydi, beklentim çok mu yüksekti? Emin olamadım.
Ben biraz "Kiralık Aşk" dizisindeki gibi bir dergi ortamı bekliyordum sanırım. Kapakta da ayraçlarda da dedikodu vurgusu oldukça vardı ama ne biliyim bu tür kurgularda hikaye hep baş karakterin etrafında dönünce insan bir süre sonra sıkılmaya başlıyor. Benim için çok akıcı başladı mesela ama sonra yazarın kendini tekrar ettiği cümleler olsun, aynı duyguların tekrar ısıtılıp ısıtılıp karşımıza konması olsun elim kitaba sürekli gitmemeye başladı.
Bu arada dergi ortamı düşündüğüm kadar kaos dolu olsaydı bence hiç romantik bir kitap olmasına da gerek olmazdı. BEN DERGI DRAMASI ISTIYORDUM YA, BAŞKA ŞIRKETLERLE KAPIŞMALI BÖYLE... O yüzden*spoiler* baş karakter kızımızın başından geçen olaylar bir süre sonra sıktı beni ama erkek arkadaşıyla ayrılma süreci okuması ilgi çekici bir süreçti. Insanın kendini tanımadan birini hayat yolunda tanımaya çalışmasının üç yıla mâl olması gibi güzel bir ders veriyordu.
Onun dışında yerine gelen diğer erkek baş karakter de iyi başladı ama sonra araları niye öyle devam etti hiç anlamadım. Ben normalde tek kitaplık romantik kitaplar okuyorum ama Revista üç kitaplık bir seri olacakmış anladığım kadarıyla acaba o yüzden mi bu şekilde limoni oldu araları? O sürdürülebilirlik olayı da bana pek geçmedi ya... Yani yazarın aklında kesinlikle birşeyler var ama bunu bize tamamen aktaramadi diye düşünüyorum..
Yine de Nesli ve komşu çocuğunun "How to lose a guy in ten days" temalı hikayesini merak etmiyor değilim. Filmden biraz kopyala yapıştır olmuş açıkçası ama Nesli'yi karakter olarak Feris'ten daha ilgi çekici buluyorum o yüzden bir merak var. Belki ikinci kitabı alırım du' bakalım.
Yaz için ufak romantik bir kaosa ihtiyacınız varsa buyrunuz efenim.