2025 17. kitabı
Kitap 1948 israil kıruşusunu ve o yıllardaki arap ,israil mücadelesini anlatıyor. Araplarla, yahudiler hep barış içinde yaşamıştı. Hatta evlerini birbirine emanet ediyor, farklı bayramları saygı içinde kutluyorlar. Thedor hertz, yahudilerin bir devlet olması gerektiğini bununda vadelişmiş topraklarda olması gerektiğini söyler. 2.dünya savasından sonra soykırımdan kurtulan yahudiler Kıbrıs ve filistine getirilir. Dış ülkerinde kıskırtmasıyla sayıları artan yahudiler ile araplar arasında savas baslar. Artık hiçbirsey eskisi gibi olmaz kudus müftüsü tum yahudilere sunları söyler. 1492 ispanya arapları kovdu Müslüman osmanlı sahip çıktı. Almanya, rusya basta olmak üzere yahudiler o toptaklsrdan kovuldu araplar sahip çıktı. Tüm ülkelere onlara zalimce davranırken, kendilerine sahip çıkan Müslümanlara bu zulüm niye der. Fakat yahudiler savasa devam eder. İngilizler araplardan yana olur. Yahudiler tam yenikeceksen Abd devreye girer. Önce ingilizlere baskı ile filistini terk ettirir. Sonra Ürdün kralına baskı kurar o da savaştan çekilince kısıtlı topraklarda israil kurulur . Fakat mağduru oynayan yahudilerin gerçek yüzü için 19 yıl beklenecektir.
Kudüs Ey KudüsLarry Collins · Kronik Kitap · 2017397 okunma