2025 18. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2025 14:59
Bana son sarışın Speerli diyebilirsiniz Size muhteşem bir seriye giriş kitabıyla geldimm! Bu kitabı bana canım @roguetern önermişti. İkimizin de Kızıl İsyan serisine olan aşkı tavan yaptığı için, beğeneceğime emindi ve fazlasıyla haklı çıktı. Haşhaş Savaşı, uzun zamandır okuduğum en iyi fantastik kitap olabilir. İşte nedenlerim: Runin. Bu kız gönlümde “favori kadın karakter” tahtına oturdu bile. Azmi, hırsı, takdir edilme arzusu… Kontrol sahibi olmak için sınırları zorlayacak o kararlılığı. Gerçekten muhteşemdi. Hem kusurlu hem kusursuzdu. Dürtüseldi, öfkeliydi, inatçıydı ama bunların hepsi yaşadığı toplumun bir yansımasıydı. Ahlaki olarak gri olması beni en çok etkileyen şeydi sanırım. Runin bir kahraman değil arkadaşlar, çoğunlukla bencil, zaman zaman korkak, zaman zaman da öyle cesur ve cüretkâr ki... hayran olmamak elde değil. Hele ilk reglini yaşadığında yaptığı şey….Same sister same… Evren. Kitabın geçtiği dünya, Çin tarihinden esinlenilerek yaratılmış. Sömürgecilik, Çin mitolojisi, Şamanizm gibi kültürel detaylar ise hikayeye şahane işlenmiş. Anladım ki, artık “harika evrenler kurup sonra sadece romantik saçmalıklara odaklanan” kitaplardan bıkmışım. Siz de bana tarih verin, güç savaşları, politika, derinlikli karakter çatışmaları verin diyorsanız Haşhaş Savaşı hem evreniyle hem anlatımıyla sizi doyuracaktır. Büyü sistemi. Büyünün şarta bağlı kullanımını inanılmaz yaratıcı buldum. Tanrıların gücüne erişmek için ödenen bedeller… İlk defa bir güç sisteminde “gerçek bir bedel” hissini bu kadar net yaşadım. Gücün getirdiği fedakarlıklar çok etkileyiciydi ve belki de ilk defa bana o güce erişmenin sonuçlarına değmeyebileceğini düşündürdü. Aşk neredeyse yok, arkadaşlık tadında. Savaş ve strateji ise bol bol. Bu kitap romantizmle zaman kaybetmiyor. Aksine, sizi doğrudan savaşın ve stratejinin tam ortasına bırakıyor. Önce kazanmamız gereken bir savaş var. Hayatta kalırsak gerisine sonra bakarız. Ama dikkat: İçinde birçok tetikleyici unsur var çünkü hikâye son derece gerçekçi ve sert bir savaş anlatıyor. Her yaş grubu için kesinlikle uygun olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca okuyanlarla kitap hakkında yorumlaşmayı çook isterim! Haşhaş Savaşı R. F. Kuang
Haşhaş SavaşıR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 20232,071 okunma
1.213 Gösterim
Bişey sormak istiyorum 1. Kitabın sonunda Altan öldü gösteriliyor ya gerçekten öldü mü ona göre devam edeceğim Altana biraz fazla bağlandım ve öldüğünü duyunca gerçekten elimden attım kitabı. Kendini feda etmesi falan beni paramparça etti. Ve chanhan onun öldüğünü hissetmediği için de emin olamadım öldü mü ölmedi mi lütfen bana yardım edin aydınlatın beni
Övgü Deveci Safi
Çok spoiler 😭😭😭😭😭😭 maalesef evet ama bence devam etmelisin kesinlikle başka neler neler oluyor
umarım en yakın zamanada ejderha cumhuriyetini okursun Yorumunu çok merak ediyorum!
Favori kitabımlarımı çook beyenen insanların paylaşımlarını okumak >>>