Atasözleri kitaplarımızda da yer alan ve benim çok beğendiğim atasözü ile başlamak isterim. Türk savaş tarihi için savaşın önemini anlatan bu ibretlik vecizeyi buraya yazıyorum." Bir mıh bir nal kurtarır; bir nal bir at kurtarır; bir at bir er kurtarır; bir er bir cenk kurtarır; bir cenk bir vatan kurtarır. "
İkinci Cihan Harb-i Askeri Komutanlarından olan dahi derecesinde bulunduğu cepheyi istihkam etmesinin yanında hareket kabiliyeti, düşmanın kullandığı savaş silahının özelliklerini öğrenmek ister derecede bilgi sahibi olmak isteyen, savaşın eşittir moral ile kazanıldığını bilecek kadar manevi yönü gelişmiş, cephede asker hangi taamı yer ise, o da o şekilde beslenen ve halkında film yapılmış olması dünya savaş tarihinde mutlaka isminin altın harflerle yazdıran bir büyük kumandandır. Hak sahibine vermek güzel bir haslettir. Yenilgi güzel bir öğretmen olması öğrenmek isteyen için hayat dersi niteliğindedir. Erken yaşta ölmesi ile birlikte bir çok şaiyayı da beraberinde götüren asi ruhlu diyebileceğimiz ve dünya tarihi okuması yapanlardan tutun mesleği askeriye olan muvazzaf askerlerinde okuması gereken bir hayat tecrübe hikayesidir. Bu kitabı okuduktan sonra Türkçe Dublaj olarak gösterimde bulunan 1970 yapımlı filmini de tavsiye ederim. Bu kitap Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yayın organı tarafından basılmıştır. Dili biraz ağırdır eski Türkçe ibareleri de içinde barındırır. Uzun zamandır almak istediğim bir kitabı Nadir Sahaf'tan fahiş fiyata aldım, çok zor temin ettim. Bu baskısının devamı yok. Yeniden de basılmış bu arada ilgililere duyurulur..