Yu Hua'nin kaleminden, hayatın en ağır hali..
2025 4. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2025 20:12
"Kalbime dokunan bir sessizlikti bu: Düşünmek yüreğimi öyle acıttı ki, ağlayamadım bile.. .................................... Kitabın kapağındaki siyah çizgiler ana karakter olan Fugui'nin kendisi ile birlikte altı insanın hayatını nasıl etkilediğini anlatıyor. Başkahramanımız Fugui paranın içinde yüzerken bir anda bir pirinç tanesine muhtaç oluyor. Kitabın başındaki Fugui ve sonundaki Fugui çok farklı ilk Fugui kumarbaz yalancı hırslı ailesini eşini sevmeyen biriyken yoksulaştıktan sonra eşine ailesine çok düşkün biri haline gelir. Yani ilk kitabı okuduğunuz zaman nefret ettiğiniz karaktere daha sonradan üzülüyorsunuz ve onun hayatını siz de yaşıyor gibi hissediyorsunuz. Yaptığı hatalar yüzünden ailesini yoksulluğa sefalete hatta ölüme sürükleyen fugui'yi sonradan olgunlaştıran çektiği acılar mı yoksa her şeye rağmen eşinin ailesinin desteği ve sevgisi mi diye karar vermekte karasız kalıyor insan. Kitap zaten çok kısa bir solukta okunabilecek bir hikaye ve bitirdikten sonra sizi baya düşündürecek bir eser.
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,2bin okunma