intikam soğuk yenen bir yemek midir?
2025 14. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2025 23:27
İlk cildi için yorumum: Gençlik yıllarımda (ortaokul) kısaltılmış halini (200 sayfa) okumuştum ve çok beğenmiştim. O yüzden epeydir aklımdaydı aslını okumak. Konu olarak ne anlatıyor derseniz: 19 yaşında sevdiği kızla evlenmenin ve işindeki yükselişin mutluluğuyla çevresine neşe saçan Dantes, dostu sandığı insanların pis iftirası nedeniyle hapse mahkum edilir. İntikam ateşiyle hapisten çıktığında 35 yaşındadır ve sadece fiziken değil aklen de gelişmiş ve büyümüştür. Kısacası "neden nazar boncuğu kullanmalıyız?"ı net bir şekilde anlıyoruz.(şaka tabii nazar boncuğu kullanmayabilirsiniz) ○ ○ ○ İkinci cildi için yorumum: Bu baskısını okumadım tamamen ama bununla başladık bununla bitsin diyerek bunun yorumunu giriyorum.Bu baskısındaki çok sıkıldığım Fransa tarihi göndermeleri olduğundan. Sesli kitap olarak dinledim. Çok güzel, tereyağından kıl çeker gibi tüm olaylar, karakterler bağlandı. Tek hoşuma gitmeyen olay Monte Cristo Kontu ve millete kızım olarak tanıttığı Heide'nin sevgili olması. Gerçekten de kızı yaşında, hoş değil. Kaç yıl önce yazıldığı düşünülünce biraz tolere edilebilir oluyor. İkinci cildi için puanım:9 ~SPOİLER~ . . . . . . . Hapishaneden kaçma kısmı ve sonrasındaki 200 sayfa gerçekten çok keyifliydi. Ama ne zaman ki Roma karnavalı, Albert ve Franz işin içine girdi sabır çeke çeke okudum. Baktım okuyarak ilerleyemeyeceğiz Youtube'dan sesli kitap halini buldum (iş bankası baskısı değil timaşın baskısı) kalan 200 sayfayı da bu şekilde bitirdim. Son kısımlarındaki yüzleşme kısmı oldukça keyifliydi. İlk cildi için puanım: 7/10 Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202537,1bin okunma
Ayrıca bu bir ikileme olsa da sonuçta iki ayrı kitap olarak basılmış. Ayrı ayrı kitap olarak ekleyebilmemiz lazım bence. Neden takım olarak eklenmiş ki? Çoğu seri kitap da tek kitap ona bakılırsa
üşengeç salyangoz
İki kitaba ait tek bir bandrol almışlar o yüzden bu şekilde sanırım
seni iletilerini alıntılarını görmeyi çok özledim geri gel kadın
üşengeç salyangoz
ne yalan söyleyim ben de özledim artık daha aktif olurum diye düşünüyorum 🫶🫶