Küçük Gri Hücreler ve Poirot
2025 64. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2025 21:17
Şimdi yalan olmasın bu benim Agatha Christie'den okuduğum ilk kitaptı ve her ne kadar tek bir kitap onun kalemini ve yazım tarzını tümüyle anlamamı sağlamaya yetmeyecek olsa da yinede az buçuk bir fikir sahibi olmama yetti diyebiliriz. Poirot Araştırıyor, Hercule Poirot ve ortağı Hastings'in beraber birbirinden farklı vakaları çözmesi üzerine kurulu. Yani bunlar Sherlock Holmes ve Watson gibi bir dedektif ikilisi ve cinayetten tutun da hırsızlık olayları ve adam kaçırma vakaları gibi pek çok konu hakkındaki sır perdesini birlikte aralıyorlar. Şey gerçi bunu yapan o muhteşem gri hücrelerini kullanan Poirot ve Hastings, hikayeyi onun ağzından okumamıza rağmen yaşlı dostumuzun yanında biraz süs gibi kalmış ama olsun. Kitap 11 farklı bölümden oluşuyor ve hepsi de farklı bir vakaya tekabül ediyor ki bunun kendimce hem iyi hem de kötü bazı yönleri var. İyi tarafı şu ki hiçbir olay fazla uzatılmadan çabucacık çözülüyor ve insan sıkılacak vakit dahi bulamıyor çünkü bi gizem başladı diyelim bir kaç sayfa sonra bir bakıyorsun Poirot olaya el atmış ve zekasını konuşturarak çok karmaşık gibi görünen bir sorununun cevaplarını hiçbirşeymiş gibi önümüze sermiş. Ama bunun bence kötü bir yanı da var, bu tamamen şahsi bir görüş ama ben bu tarz polisiye kitaplarında gizemleri kendi başıma çözmeye çalışmayı severim ama burada ne yazık ki okuyucuya hiçbir vaka hakkında kendi görüşüne ulaşacak kadar yeterli ne süre ne de ipucu veriliyor. Yani bir bakıma biz bu kitapta Hastings gibiyiz, sonuca ulaşmaya çalışıyoruz fakat yine de cevaplar için Poirot'ya muhtacız. Gerçi ben yinede kısa boylu ve kendini beğenmiş, yaşlı dedektif dostumuzu seviyorum oldukça sempatik bir karakterdi doğrusu. Sonuç olarak ben biribirinden bağımsız hikayelerden oluşan bu polisiye kitabını oldukça beğendim. Hergün birkaç vakasını okumaya ne kadar çok alıştığımı ise ancak bittiği ve benim buna ne kadar üzüldüğümü gördükten sonra fark etmiş oldum. Poirot ve Hastings'i özleyeceğim gerçekten çok hoş bir ikiliydiniz dostlarım.
Poirot AraştırıyorAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20151,321 okunma