2025 68. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2025 20:41
Gökçen Koçan | Onsra 1: Nâr 🩶“İnsan dediğin, güzel olan her şeye çabuk alışıyordu.” Onsra, “birini son kez sevmek” anlamına gelen bir kelime. Bu kitap da tam olarak bu hissin etrafında şekilleniyor. Ana karakterimiz Hevybanû, geçmişinde büyük travmalar yaşamış, güçlü ama yaralı bir kadın. Ailesinden, yaşadıklarından kalan yüklerle mücadele ediyor. Tesadüf bir karşılaşma, onun hayatını tamamen değiştiriyor. Alp Aslan. Disiplinli, sert görünümlü bir adam. Görünüşte soğuk, kuralcı ve mesafeli. Ama iç dünyasında kopan fırtınalar bambaşka… Hevybanû ile yolları kesiştiğinde, ikisi de kendi duvarlarını aşmak zorunda kalıyor. Hevybanû ve Alp Aslan’ın hikâyesi, bir aşkın gölgesinde geçmişle yüzleşmenin, hayatta kalmanın ve yeniden başlamanın hikayesi. Yazar, sadece bir aşk ilişkisi değil, aynı zamanda bir kadının ayakta durma çabasını, yaralı bir adamın iyileşme sancılarını ve ikisinin çarpışan dünyalarında oluşan o ince çizgiyi kalbimize dokunarak anlatıyor. Kitabın en güçlü yanlarından biri duyguları abartmadan, eksiltmeden anlatabilmesi. Sertlik ve kırılganlık, sevgi ve öfke iç içe geçiyor. Özellikle Hevybanû beni derinden etkiledi. Travmalarının ardından hâlâ sevgiye yer bırakabilen bir kadın görmek insana umut veriyor. Alp Aslan ise her ne kadar bazı davranışlarıyla zorlayıcı olsa da, geçmişin insanı nasıl şekillendirdiğini gösteren çok katmanlı bir karakter. Sadece bir aşk veya askeri kurgu okumuyorsunuz. Her yönüyle çok derin ve heyecanı bitmeyen bir seri okuyorsunuz. Dil yer yer keskin. Gerçek hayat da öyle değil mi? Temiz cümlelerle anlatılamayan bazı acılar vardır, bu kitap onlardan biri. Okurken rahatsız edebilir, sinirini bozabilir, kalbini kırabilir… ama sonunda seni düşündürür. Ve bence bu, bir kitabın okuyucuda yaratabileceği en kıymetli etkidir. Ben yazarın kalemini çok sevdim. Duygular o kadar güzel aktarılmış ki , okumuyor adeta yaşıyorsunuz. En sevdiğim karakterlerden biri de Melih oldu. Hikayeye ayrı bir hava, eğlence katmış. Jülide ile aralarındaki bağ beni çok etkiledi. Birçok duyguyu aynı anda yaşadığınız, sürükleyici ve etkileyici bir kitap. Ben hemen ikinci kitabı okumaya gidiyorum. Sizlere de şiddetle tavsiye ederim
OnsraGökçen Koçan · Dokuz Yayınları · 2023691 okunma