2023
Dokuz Yayınları
Ciltli

Bu kitabın nasıl bu kadar beğenildiğini asla anlamayacağım sanırım. Şu ana kadar her kitaba bir şans verip bitirdim ama bu kitap elimde süründü sadece. Bookstagramların bayıla bayıla okumasına aldanmamamız lazım galiba. "Sen önerdiysen okuyalım" diyen takipçilerime de "müsaadenizle ceketimi çıkarabilir miyim?" diyorum.. Ben önerdiysem de düşünün siz yine. Kitap bir yere bağlanmıyor bir kere. Her şey inanılmaz hızlı gelişiyor. Karakterler dondurma paketinden çıkan sarma gibi arka planı olmaksızın manasızca birdenbire beliriyor. Erkek karakter de toksik maskülenitenin vücut bulmuş hâli gibiydi. İki durup bi' kızı ezikledi. Yalan Dünya'daki aşiret dizisinden halliceydi. Absürt bir kitap olsa belki okunurdu. Yani, sırf barda bulunduğu için bir kadına iğrenç ithamların yapılmasının romantik yanı nedir? Erkek karakterin kadına "bardan adam kaldıran" demesi o kadar berbattı ki.. Biri bana veya başka bir hemcinsime bunu deseydi şanslıysa gözünü Rusya yakınlarında, denizin ortasında açardı. Kitapta (kitap diyesim de yok aslında, yazı bulunan sayfalar bütünü falan denir ancak) çok fazla mantıksal hata var. Yani, bu tarz kitaplarda mantığıma "beni A noktasında bırak, B noktasına da gitmeyelim. dur sen orada" diyorum. Ama yani iki gün önce fiziksel olarak yakinen tanıma fırsatı bulduğun adamı Gabar Dağı'nda görünce de şaşır be kızım.. "Hadi be Suat" diyen Hüsnü Çoban gibiydim okurken. Siz nasıl sınır hattında karşılaştınız, dahası nasıl şaşırmadınız? Ben yan komşumu markette görünce şok oluyorum, belki de ben fazla dramatiğimdir.. Ay, bu arada, Theo James ile karşılaşırsak falan asla şaşırmam sayın evren; gönderebilirsin, cuma günleri Kadıköy'de oluyorum. - Gerçi bırakın Theo James'i, yan sokağımda oturan dershane crushımı bile aynı kütüphanede ders çalışmamıza rağmen göremedim
·544 syf.·
2024 44. kitabı
Herkese merhabalar... Bu yıl ikinci kez okuduğum bir kitapla karşınızdayım bugün. Onsra'yı ilk olarak bundan önce ki basımı ile okudum ve kesinlikle okuduğum ay favori kitabım olmuştu. İkinci kitap duyurulduktan sonra ise ilk kitabı da yeni baskısı ile tekrar alıp okumak için sabırsızlanmaya başladım. İlk fırsatta da alıp okudum. Jülide gönüllü olarak gideceği görev yerine gitmeden önceki gece barut kokusu aldığı adamla birlikte olduğunda bu adamı yeni görev yerinde karşısında bulacağını tahmin etmiyordu. Alp Aslan ise boynunda taşıdığı künyenin kime ait olduğunu merak ettiği kadını ertesi gün doktor olarak bir çatışmanın içerisinde ülkenin diğer ucunda bulacağını düşünmemişti. Alp Aslan ve Jülide arasında ki ilişki de kimi zaman Alp Aslan'a kızdığım yerler olsa da kitabın bana hissettirdikleri o kadar gerçekti ki bütün bu kızdığım kısımları tolere edebildim. Hatta daha kitaba başlamadan önce bu kitabın benim kalbimi fazlasıyla kıracağına, yerden yere vuracağına emindim ve tam da tahmin ettiğim gibi oldu. Bu kitapta kendimi gördüğüm bir çok yer oldu. Alp Aslan'ı anladığım Jülide'ye hak verdiğim sahneler fazlasıyla vardı. Kitaba başladığımda fark ettim ki ben Jülide Alp Aslan'ı okumayı çok özlemişim. Kitabı sanki ilk kez okuyormuş gibi tekrar altını çizerek okumak çok zevkliydi. Onsra serisi benim için beni yerden yere vuracağını bildiğim ama yine de okumaktan uzak duramadığım bir seri. İlk kitap biter bitmez ikinci kitaba başlamış olabilmek beni mutlu etti keşke üçüncü kitapta şu an elimizde olsa. İkinci kitap için çok fazla beklememiştim umarım üçüncü kitap için de çok beklemeyiz. Keyifli okumalar...Kitapla kalın... Serinin üçüncü kitabı yoldayken en baitan tekrar okudum. Jülide ve Alp Aslan'ı gerçekten özlemişim.
1000k
2025 4. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2025 17:59
Bir kitapta bu kadar küfür olur mu ? Oluyormuş öğrenmiş bulundum Serimin ilk kitabını bitirdim.Klasik askeri kurgu,yazım dili sade anlaşılır.Askeri kurgularda genelde baş karakter olan asker ruhsal anlamda sağlıklı olmuyor ama bu kitaptaki Alp Arslan çıtayı zirveye çıkardı.Hoş kadın karakterde aynı ne yaptıkları belli değil bir karar alıp asla uygulamamak adına yazılmış bir kitap okudum. Ana karakterin davranışlarından çok kitapta çokça küfürlü diyalog geçmesi hoşuma gitmedi. Seriyi almış bulundum hızlıca tüm kitapları okuyup bitirmek istiyorum.Okunur mu ? Okunuyor ama biz yetişkinler için çok yavan.Yazar umarım devam kitaplarında bir tık daha iyi yazmıştırda bu zulümden kurtarır beni…
1000k
2024 34. kitabı
Herkese Merhaba…. Bu gün sizlere Onsra Nâr kitabı ile geldim. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kalemi o kadar sağlam ki etkilenmemek elde değil. Okuduğum çoğu askeri kurgunun aksine gerçekleri birebir yansıtması, mesleğin zorluklarını bizlere göstermeye çalışması da ayrıca takdir edilesi. Kitabı o kadar sevdim ki elimden bırakmak zorunda kaldığım anlarda isyan ettim. Aşkı, fedakarlığı, vefayı, dostluğu ve daha bir çok duyguyu okurken fazlasıyla hissettim. Kitap öyle bir yerde bitti ki ikinci kitaba başlamak için sabırsızlanıyorum. Bütün yetişkin okurlara şiddetle tavsiyemdir. Gelelim Konusuna; Genel Cerrahi Uzmanı Jülide Erbaş askerde şehit verdiği annesinin ardından sevgilisi tarafından da ihanete uğrayınca İstanbul’da kalmak yerine olması gerektiğini düşündüğü yere, Şanlıurfa’ya askeri operasyonda gönüllü olarak gider. Şanlıurfa’ya gittiğinde ise tek gecelik ilişki yaşadığı adamın yüzbaşı olarak karşısına çıkması, Alp Arslan’dan ne kadar uzak durmaya çalışsa da sürekli karşı karşıya gelmeler kaderin ona oynadığı bir oyundur. Jülide bir yandan mesleğini icra etmeye çalışırken, çalıştığı bölge yüzünden sürekli canının tehlikeye girmesinin yanı sıra bir de Alp Arslan’ın sürekli onu aşağılamalarına maruz kalmasıyla kalbi paramparça olsa da dışarıdan çizdiği güçlü kadın profilinden asla taviz vermez. Günler böyle geçip giderken iki kırık kalp bir yandan mesleğinin zorluklarıyla mücadele etmeye devam ederken bir yandan da sanki hiç kırıkları yokmuşçasına birbirlerini paramparça etmeye devam ederler. Neler yaşanacak? Jülide ve Alparslan birbirinden nefret eden iki insana mı dönüşecek? Bu süreçte neler yaşayacaklar ? Korkuları yüzünden yaptıkları yanlışlar nelere sebep olacak? Peki ya geçmişin hayaletleri? Öğrenmek isteyenlere keyifli okumalar dilerim….”
ONSRA - Nar
2024 5. kitabı
*Asker-Doktor *Geçmiş acıları Herkesin dilinden düşmeyen, gerçeğe en yakın asker kitabı olarak nitelendirilen Onsra - Nar ile geldim. Kitap hakkında söyleyeceğim o kadar şey var ki, sığdırabilir miyim bilmiyorum. Konusuyla başlayalım önce. Jülide Erbaş gönüllü doktorluk yapmak üzere Şanlıurfa'ya gitmeden önce bir barut kokulu bir adamla birlikte oluyor, tabi bu adamın şehir değiştirmesine rağmen yeniden karşısına çıkacağını tahmin bile etmiyordu. Alp Aslan Şahin bir pansiyon odasında birlikte olduğu, boynunda bir asker künyesi taşıyan kadına karşı merak duygusuyla dolmuşken, son gördüğü şehirden kilometrelerce uzakta bir çatışmanın ortasında görmeyi hiç beklemiyordu. Kitabın askeri kısımları, çatışma, dizayn vs. çok güzel işlenmişti, ancak bu da yalnızca doksan ila yüz sayfaya kadardı. Onun dışında kitabın yalnızca şişirildiğini düşünüyorum. Nereye baksam bu kitaptan bahsediliyordu, öyle bir merak duygusuna kapıldım ki ikinci kitabıyla birlikte almıştım. Kasım da okumaya başlamıştım daha yeni bitti, gerisini siz düşünün. Yazarın yazım tarzı çok karmaşıktı. Şöyle söyleyeyim; bir pasaji okuyorum, tam oraya adapte olmuşken bir anda karakter başka bir konuya atıfta bulunuyor ve yazar ne olduğunu açıklayan bir pasaj oluşturmak yerine karakterler arasındaki diyaloğu devam ettiriyor. Tam olarak şöyleydim, oğlum bunlar ne konuşuyor ben neyi kaçırıyorum! :)) Kitaptan kopup durdum. İlk başta hiç rahatsız etmemişti ama her yarım sayfa da bir, bir şarkının adı geçiyor, bahsi geçen şarkının sözleriyle diyaloglar kuruluyordu. Aşırılığı beni rahatsız etti ve kitabı okuyan çoğu arkadaşım bu konudan muzdaripti. Bu kitaptan kopmama sebep olan ikinci şeydi. Ve karakterler.... Şuraya bir çığlık attığımı varsayın olur mu? Absürt komedi gibi her karakter aşırı uçlardaydı. Alp Aslan
Roman
·544 syf.·
2024 230. kitabı
Büyük heveslerle başlayıp beni biraz hayal kırıklığına uğratan serinin ilk kitabı. Umarım bu hayal kırıklığı sadece ilk kitap alakalıdır ikinci kitapta çok daha iyi olur. Yani ne kadın karakteri sevdim ne erkek karakteri sevdim asla bir bağ kuramadım aralarındaki ilişki hiç geçmedi. Yazarın yazım tarzı argoya çok yatkın argo beni normalde rahatsız etmez ama gereksiz yerde anlamsızca kullanılan argo gerçekten rahatsız ediciydi. Ne gerek vardı diye düşündürdü bazı yerlerde. Bir de çok keskin ve sert bir kalemi var sanırım sert bir mizacı yansıtmak istemiş ama biraz çelişkilerle dolmuş karakterler. İlk başlarda özellikle bazı şeylerde sanki atlama vardı konu nereden buraya geldi diye düşündüğüm bazı yerler oldu. Kitabın ilk yarısında zaten Jülide‘nin acıları onun yalnızlığı onun Öksüzlüğü bir de üstüne Alparslan’ın ona davranışının iğrençliği.. bir noktada yeter artık nerede neye bağlanacaksa bağlansın dedirtti. Acaba neden seri oldu diye düşündüm çünkü tek kitapta anlatılabilecek ve olay örgüsü vardı ki kitabın sonunda yazar bazı şeylere sürpriz katmış bir de aralarda bazı ipuçları vermiş muhtemelen bunlarla seriyi devam ettirecek ama gerçekten çok yordu beni okurken ben her iki karakteri de sevmeden okudum. Birbirlerine bu kadar gıcıklık yaparken sonra bir anda canım cicim olmaları ama Alparslan’ın sürekli hadsizliği gerçekten çok can sıkıcıydı. Kız da ben hiçbir şeyden Ödün vermem istediğimi yaparım modunda ama adamın onunla o şekilde konuşmasına da göz yumuyor ses çıkarmıyor bir noktada yani bana o diyaloglar çok basit ve yüzeysel geldi. Feminizmi keşke daha başarılı bir şekilde yansıtabilseydi yazar. Bir de sürekli bütün olaylar bunları buldu kitapta yani bir doktorun askeri bölgede bu kadar sahada olduğunu bu kadar olayların içinde olduğunu hiç görmemiştim ve
Kitap Yorumu
2025 59. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2025 01:32
Asker annesi, babası, kardeşi olmak zordur. Ama en zoru sevdası, eşi, çocuğu olmaktır. Her zaman özlem, korku yaşar, gururun en büyüğünü hissedersiniz. Asker kurgusu olarak çok beğendiğim, ilk sayfalarda gözyaşlarımı tutamadım Onsra yorumum ile geldim. Kitabımız İstanbul'da başlıyor. Jülide yeni tayin yerine gitmeden önce son gecesinde barda tanıştığı, ismini dahi bilmediği bir adamla birlikte oluyor. Ertesi gün ikiside kendi yollarına gider. Annesi şehit olan Jülide aynı zamanda doktordur. Hayatı askeriyede geçmiştir. Çalışacağı hastaneye gittiğinde direk başhekimin odasına gider. Sınır ötesi operasyonlarda gönüllü olarak çalışmak istediğini söyler. Urfa sınırından geçtiği karakolda ilk gece baskına uğrarlar. Yaralılara yardıma koşarken hiç tahmin etmediği kişiyle karşılaşır. O gece birlikte olduğu adam Yüzbaşı Alp Aslan Şahin... Hikayemiz bundan sonra merakla okutuyor kendini. Alp Aslan da Jülide de ne kadar birbirlerinden uzak durmaya çalışsa da hep bir araya gelirler. Kitabın başlarında Alp Aslan'a çok kızdım. Sert, acımasız, ağzından çıkanı bilmeyen biriydi. Fakat seven, aşık olan, koruyan, kollayan Aslan harikaydı. Jülide benim için çok güzel bir karakterdi. Zorluklarla, yalnızlıkla geçen hayatına rağmen yüreği sevgi dolu biriydi. Bir de Melih var ki ondan bahsetmeden olmaz. Adamın her sözü, yaptıkları kahkahalar arttırdı bana. Yazarın dilini çok sevdim. O kadar gerçekçi bir kitaptı ki anlatılanları asla yadırgamadım. Çok severek okudum ve ikinci kitabı merakla bekliyorum. Kesinlikle tavsiyemdir okuyun. Yetişkin içerik olduğunu belirterek yorumumu bitiriyorum. daha az
2023 159. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2023 19:04
İlk okuduğum da ne hissettiysem yeni baskısıyla okurken yine aynı şeyleri yaşadım. Daha ilk sayfada ağladım, Melih'i çok sevdim, Jülide'ye gücüne, karakterine hayran oldum, Alp Aslan'a başta çok kızsamda yeri başka oldu. İlk defa okuyacaklar için düzeltisi, bölüm araları ve kapağı ile çok daha güzel bir kitap bekliyor sizi. Size kısaca #onsranâr konusundan bahsedeyim. Kitabımız İstanbul'da başlıyor. Jülide  yeni tayin yerine gitmeden önce son gecesinde barda tanıştığı, ismini dahi bilmediği bir adamla birlikte oluyor. Ertesi gün ikiside kendi yollarına gider. Annesi şehit olan Jülide aynı zamanda doktordur. Hayatı askeriyede geçmiştir. Çalışacağı hastaneye gittiğinde direk başhekimin odasına gider. Sınır ötesi operasyonlarda gönüllü olarak çalışmak istediğini söyler. Urfa sınırından geçtiği karakolda ilk gece baskına uğrarlar. Yaralılara yardıma koşarken hiç tahmin etmediği kişiyle karşılaşır. O gece birlikte olduğu adam Yüzbaşı Alp Aslan Şahin...  Hikayemiz bundan sonra merakla okutuyor kendini. Alp Aslan da Jülide de ne kadar birbirlerinden uzak durmaya çalışsa da hep bir araya gelirler. Kitabın başlarında Alp Aslan'a çok kızdım. Sert, acımasız, ağzından çıkanı bilmeyen biriydi. Fakat seven, aşık olan, koruyan, kollayan Aslan harikaydı. Jülide benim için çok güzel bir karakterdi. Zorluklarla, yalnızlıkla geçen hayatına rağmen yüreği sevgi dolu biriydi. Bir de Melih var ki ondan bahsetmeden olmaz. Adamın her sözü, yaptıkları kahkahalar arttırdı bana. Canım @gkcnnder dilini, anlatımını çok seviyorum. O kadar gerçekçi bir kitaptı ki anlatılanları asla yadırgamadım. Çok severek okudum ve siz bu yorumu okurken ikinci kitabıda okudum bile. İkinci kitabın yorumunda görüşmek üzere. Kesinlikle tavsiyemdir alın okuyun 🩶
2024 57. kitabı
“Seni affettiğim gün…” Ağırca yutkununca kaşlarım çatıldı. “Şehadet haberin bana ulaşsın Alp Aslan!” Yazgılarını bu sözün belirlediği Genel Cerrahi Uzmanı Jülide Erbaş ve askeriyenin en gözükara komutanı Yüzbaşı Alp Arslan Şahin Kitaba daha başlarken gerçek bir askeri kurgu olduğuna dair gördüğüm yorumlar vardı, gerçekten beni en çok etkileyen şey zorluklarla, acıyla yoğrulan bu hayatları okumak insanı çok etkilerken böyle hayatlar yaşayan gurur duyduğumuz askerlerimiz var Serimiz ise böylesi acıların içerisinde hayatta kalan inanılmaz bir aşk Askeri Kurgu Dram Güçlü Kadın Karakter Yetişkin İçerik Seri (1. Kitap) Jülide, annesini askeri bir görevde şehit vermiş bir kadın olarak, çocukluğundan beri askeriyenin içinde kardeşi bildiği Çakma Bahriyeli Melih ile büyümüştür. Annesinin ölümünün ardından bir de sevgilisi tarafından ihanete uğramasıonu derin bir yalnızlığa sürükler. Bu acılarla başa çıkmak için İstanbul’dan uzaklaşmaya karar verir ve Şanlıurfa’daki bir askeriyede saha doktoru olarak gönüllü olur. Ama gitmeden önceki gece barda ona annesinin kokusunu hatırlatan barut kokulu bir adamla bir gecelik ilişki yaşar ve ismini bile söylemeden gider. Ama bu adam ilk geceden Heyvbânu diyerek bu kadını unutmamaya ant içti sanki Jülide, Şanlıurfa’ya gittiğinde, ilk dakikadan kendini çatışmanın ortasında bulurÜstü başı kan içinde yanında bir er ile duvar kenarında otururken, tesadüfen tek gecelik bir ilişki yaşadığı Heyvbânu’yu karşısında gören Yüzbaşı Alp Arslan Şahin şoka girer. Görev sonrası tüm tim bir arada kaldığı mahalleye Alp Arslan’ın çaprazında ki eve Jülide’yi yerleştirirler. Tüm tim üyeleri ve yakınlarının bir araya geldiği anda, Jülide’nin itham altında kalması ve Alp Arslan’ın nişanlı olması olayları zora sokarken Heyvbânu’nun kalbini kırarBu olay
Başım ağrıdı
Puan vermedi
Bir kitaba başlayacağım sıra; yorumlarına filan bakarım iyi mi, kötü mü diye. Ona göre alırım veya almam. Ama hayatımda ilk defa yorumlara uymayarak bir kitabı aldım ve o kadar pişman oldum ki; yanarım yanarım, ikinci kitabı ile birlikte aldığıma yanarım. Asker kurgusu çok severim ama bu kitap insanı asker kurgusundan soğutuyor, ciddiyim. Bir de olaylar o kadar hızlı ilerliyor ki, dönüp arka sayfalara baktım; "Bir şey mi kaçırıyorum?" diye. Ayrıca Alparslan adlı baş karakterimiz; Jülide, yani diğer baş karakterimizin annesine küfür etmediği kaldı. Çünkü bu iki arkadaş bir pansiyonda yatarak, tam tanışmasalar da tanışıyorlar. Sonra Jülide gönüllü olarak askerlere yardım etmek için askeriye mi, işte her neyse oraya gidiyor. Ve şansa Alparslan da orada yüzbaşıymış. Birlikte, birbirlerini tanımadan bir şeyler yaşadıkları için her kavgada Alparslan, Jülide’ye iğrenç iğrenç imalarda bulunuyor. Kitap yanımda olsa tam sahneyi anlatabilirdim ama yanımda değil, güncelleme yaparım. Bakın, erkek karakterin kız karakteri kıskanması çok normal ama tanımadığı, sırf Jülide’yle samimiler diye birine, hele hele de meslektaşına "çakma piç" demek mi? Kitabı okuduğum sıra yeni bir kitap aldım ve anında ilk kitabı yarıda bıraktım. Bir kitabın yarısında bu kadar şey çıktıysa devamını düşünemiyorum :( Her neyse; siz siz olun, çoğu incelemelerde beğenilmeyen kitabı almayın.