·560 syf.··Beğendi
···Okunma: 04 Haziran 2025 17:12 Günümüzün içinden, yaşamımızın merkezinden kaleme alınmış önemli bir konuyu daha José Rodrigues Das Santos'un efsane anlatımıyla tamamladım.
Santos bu kez de yapay zekanın gelişimi ve yaşama etkisini bilimsel gerçekliğiyle okuyucuya sunuyor.
Bu kitabı özellikle yazılım ve bilgisayar mühendislerinin okumaları gerektiğini düşünüyorum. Yazılım mühendisliği başta olmak teknoloji alanındaki mesleklerden birindeyseniz ve şikayet ediyorsanız elinizde ne olduğuna tekrar bakın derim.
Dünün ki günün birinde organ nakli gereksinimi için dönere ihtiyaç kalmayacak, uzuv kaybı yaşayanlar kullandıkları protezlerini orijinal bedenleri gibi tüm hisleriyle kullanacak, kütüphanelerce kitap, bilgi ya da teknik içerikler birkaç saniye içinde beyne yüklenebilecek, istediğiniz dil yine saniyeler içinde beyne yüklenerek akıcı halde konuşabilir hale gelecek... Ve bir çok hayatı kolaylaştıran etkisiyle yapay zeka harika görünüyor değil mi?
Ancak bir de madalyonun diğer yüzü var ki bunu fark ettiğiniz de şu an elinizdeki telefonları bile çöpe atmak isteyebilirsiniz. ️
Şu an bütün dünyanın telefonlar üzerinden dinlendiğini özellikle de 11 Eylül sonrası Amerikan'ın bu yazdıklarım da dahil olmak üzere bütün hayatımızı izlediğini biliyor muydunuz?
İnternet alışverişleri, telefon görüşmeleri, WhatsApp, Facebook, instagram, X (Twitter), Amazon ve daha pek çok platform aslında hepimizin casusu.
Bütün bu bilimsel kanıtların daha fazlasını öğrenmek isterseniz kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.
Teknolojinin iyi mi kötü mü olduğuna siz karar verin.
Herkese keyifli okumalar diliyorum.