Gerçekle Düş Arasında Bir Yolculuk
2024 10. kitabı
Ahmet Ümit’in Masal İçinde Masal adlı eseri, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden çok katmanlı yapısıyla dikkat çeken özel bir anlatı. Bu kitap yalnızca bir masal kitabı değil; aynı zamanda benliğimize, geçmişimize, korkularımıza ve umutlarımıza doğru yapılan içsel bir keşif yolculuğu. Eserin merkezinde, annesinin anlattığı masallarla büyüyen bir çocuğun, hayatın beklenmedik bir anında bu masalların içine adım atmasıyla başlayan fantastik bir serüven yer alıyor. Masallar burada sadece eğlence ya da hayal değil; aynı zamanda birer sınav, birer öğretici durak. Okur, kahramanla birlikte, kimi zaman korkularla yüzleşiyor, kimi zaman da insan olmanın anlamını yeniden sorguluyor. Ahmet Ümit’in dilindeki sadelikle derinlik arasındaki denge, bu kitapta da göze çarpıyor. Masalların içine gizlenmiş felsefi sorgulamalar, mitolojik göndermeler ve ahlaki ikilemler sayesinde, kitap yalnızca bir çocuğun yolculuğunu değil, aslında hepimizin içsel yolculuğunu temsil ediyor. Masal İçinde Masal, tıpkı bir halının ince ince dokunmuş desenleri gibi... Her masal bir diğerinin içine açılıyor; her hikâye başka bir hikâyeyi doğuruyor. Ve sonunda şunu anlıyoruz: Masallar, yalnızca geçmişten gelen anlatılar değil; aynı zamanda bugünü anlamanın, geleceği şekillendirmenin de yollarıdır.
Masal Masal İçindeAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201910,5bin okunma