HALLEDERİMİZ
Hayallerimiz ağacın kökleri gibidir" Çünkü bir ağacın büyüyüp gökyüzüne uzanabilmesi için, toprağın derinliklerine kök salması gerekir. Kökler ne kadar sağlam ve derinse, ağaç da o kadar güçlü ve dayanıklı olur. Tıpkı bunun gibi, insanın da yükselebilmesi, hayat yolunda dimdik durabilmesi için hayalleri olmalıdır. Hayaller, bizi besleyen, yön veren, ayakta tutan görünmez kaynaklardır. Kökler, dışarıdan bakıldığında görünmez ama ağacın var oluşunun temelidir. Hayaller de çoğu zaman başkaları tarafından görülmez, bilinmez ama içimizde bir yerlerde yaşar, bizi harekete geçirir. Bazen zorluklar, fırtınalar çıkar; ama hayallerimize ne kadar sıkı sarılırsak, o kadar dirençli oluruz hayata karşı. Ağaçlar mevsimlere göre yaprak döker ama kökleri sağlam oldukça yeniden yeşerir. Biz de hayal kırıklıkları yaşayabiliriz, yollar tıkanabilir ama hayallerimiz içimizde canlıysa, yeniden başlama gücünü buluruz. Bu yüzden hayaller sadece birer istek değil, aynı zamanda birer yaşam nedenidir. Hayallerimiz olmadan büyüyemeyiz, gelişemeyiz. Kökleri olmayan bir ağaç nasıl ayakta kalamazsa, hayalsiz bir insan da yönünü bulamaz. İşte bu yüzden diyorum ki: Hayallerimiz, ağacın kökleri gibidir. Onlara iyi bakalım, besleyelim ve asla koparmayalım. Güllü
Hayat ve İnsan