2025 96. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2025 15:27
Herkese selamlar. Bugun #secondedition isimli kitabın yorumu ile geldim. Bekar ebeveyn klisesine ait bir kitap ararken Cevirigiller'den aldığım öneri ile kitabi okumaya karar verdim. Klişe tam konuya uygun olsa da benim beklentim farklı yöndeydi. Dolayısıyla kitabi sevimli veya tatlı bulsam da ne sevdim ne sevmedim. Muhtemelen efendi, sakin, saygılı bir erkek karakter okuma modunda değildim, yoksa eminim ki kitaba notr kalmaz ve severdim. Çift bakış açısıyla yazılmış olan bu kitapta ciddi #yasfarki #agegap vardı fakat Ellis'in(36) minnoş halleri nedeniyle bu durum hic gozume batmadı. Josephine namı diğer Jo(22) üniversite son sınıfta okuyan, üniversitenin baş rektorunun kızıydı, Ellis ise o üniversitede çalışan kütüphane sorumlusuydu. Yani bir de bu sebeple bir #yasakask mevuzusu da oluşmuştu. Ustelik Ellis bir de #bekarebeveyn idi. Jo'da bu ailede #dadı rolunu ustlenmisti. Tüm bu kombinasyon ile başka bir ambiyans bekliyordum açıkçası. Ama yazar duyguları net verse de karakterleri bence tam oturtamamisti. Örneğin Ellis'i iyi niyetli, ne şiş yansın ne kebap tadında biri olarak kaleme almışti ama bu onu iyice silik, ezik birine çevirmişti. Halbuki Jo ile olan özel ilişkisi sırasında adamın içinden çıkan kişilik çok farklıydı. Tarzını biraz buna yönelik, alfa havasinda tutsaydı bence tam puanı alırdı bu kitap. Ama şu var ki Ellis'in babaligina bayıldım. Otizmli olan küçük kızına tek başına bakmaya çalışıp bir de ozel hayat dengesi kuramıyor olmasına hak verdim. Ancak yine de bu onun tam bir @pt@l olduğu gerçeğini değiştirmedi. Kitabi beklentisiz okursanız keyif alıp seversiniz ancak dipnot geçeyim yetişkin icerik çok fazlaydı. Özellikle de #daddy vurgusunun bulunduğunu söylemeliyim. Jo fizik bolumu son sınıfta okuyan bir üniversite ogrencisidir. Ancak okudugu bolum konusunda endişeleri vardır ve bir sene ara vermek istediğini ailesine söyler. O aksamda evlerinde bir yemek daveti verilmektedir ve bu davette Ellis ve Jo, birbirlerinin kim olduğunu bilmeden tanışirlar ve bir cekime kapılarak o gece birlikte olurlar. Jo her ne kadar Ellis'e telefon numarasını verip aramasını söylesede Ellis onu aramaz. Aradan 2 hafta geçer ve Ellis rektörün odasına çağrılır. Rektör ona Fransa'da 6 aylığına özel bir Kütüphanede bulunan kitaplari araştırma görevi sunar. Ustelik bu göreve giderken yanında bir de özel çocuklar ile ilgilenme konusunda deneyimli bir de dadı ayarlanır. Fakat dadinin kim olduğunu görünce beyninden vurulmusa döner. Cunku bu dadı unutamadığı ama aramaya da cesaret edemediği tek gecelik ilişki yaşadığı Jo'dan başkası değildir. Ustelik rektörün kızı olarak karşısına çıkmıştır. Second Edition Cleo White
Second EditionCleo White · Cleo White · 20248 okunma