2025 185. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2025 01:32
Daisy Darker – Kitap Yorumu Kitap ilk başlarda gerçekten ilgimi çekti; merakla ve heyecanla okudum. Ancak hikâyenin çok sık geçmişe dönmesi beni zamanla olay örgüsünden kopardı. Sürekli yapılan geri dönüşler bence hem akışı bozdu hem de hikâyenin temposunu düşürdü. Eğer geçmiş bölümler daha az yer kaplasaydıveya daha dikkat çekici hikayeler olsaydı bu kitabı çok daha fazla sevebilirdim. Bunun dışında, kitabın sonu beni maalesef hiç tatmin etmedi. Hatta açıkça söylemem gerekirse, hiç beğenmedim. Ben daha çarpıcı ve gerçekçi bir son bekliyordum. Sırf ters köşe olsun diye yazılmış gibi duran bir final vardı ve bu, hikâyenin genel havasıyla pek uyuşmamıştı. Okurken bir noktadan sonra “Acaba asıl suçlu Daisy mi çıkacak?” diye düşündüm. Belki öyle bir son, çok daha etkileyici olabilirdi. Karakterlere gelirsek... Hepsi birbirinden sorunlu ve itici insanlardı. Hiçbiriyle bağ kuramadım, hatta çoğuna karşı ciddi bir antipati hissettim. Belki de bu, yazarın bilinçli bir tercihi ama okur olarak hepsinden nefret ettim diyebilirim. Kısacası, son sayfalara kadar merak ederek ve heyecanla okuduğum ama finaliyle beni hayal kırıklığına uğratan bir kitaptı. Beklentim çok daha yüksekti. Keyifli okumalar.
Daisy DarkerAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20241,357 okunma