Daisy Darker

Yabancı Yayınları
Orijinal Adı:
Daisy Darker

2024 56. kitabı
Alice Feeney'nin yazdıkları arasından favorisi olan, yazımını yaklaşık 5 yılda tamamladığı bir kitap #k:442344. Alice Feeney çok sevdiğim bir yazar, diğer iki kitabına bayılmıştım. Özellikle Ne Yaptığını Biliyorum'a. Yabancı Yayınları bu kitabı çevirince hemen atladım. Adada mahsur kalma trope'u da genelde okumaktan keyif aldığım bir kurgu çeşidi. Ama bu kitapta beklediğimi bulabildiğimi söyleyemem. Buna rağmen iyi bir okuma zevki sağladı, puanım o yüzden yüksek. Bundan sonrası spoiler içerikli olacak. Bir gerilim kitabının ters köşesine paranormal şeyler girince ben o kitabın sonunu sevemiyorum. Bir kitabın beni şaşırtması için "gerçek" olabilecek olması, her şeyin mantıklı bir temele dayanması gerekiyor. Paranormal olaylar, gerçekdışı, doğaüstü şeyler her şekilde kitabı açıklar zaten. Kitabın ortalarındayken, kafamda bir sürü ihtimali bir şekilde elemiş hâlde okuyordum kitabı. Bunlardan biri Daisy'nin ölü olma ihtimaliydi. Daisy'den kesinlikle bir şeyler çıkacaktı, bu netti zaten. Ölü olmasından başta şüphelenme nedenim hem kimseyle doğru düzgün konuşmaması hem de yazılan şiirde kendisine ait bir bölümü olmamasıydı. Kitabın başındaki sayfa kitabı okudukça aklımdan çıkmıştı çünkü karakterlerden bazılarının Daisy ile konuştuğunu okumuştum. Fakat @zeynepdalya ile tahminlerimiz hakkında konuşunca onun böyle düşündüğünü öğrendim. Daisy'nin insanlarla fazla konuştuğu yoktu zaten, konuşmuş olduğu yerleri de tekrar okudum ve ya insanların dikkate almadığını ya da eşzamanlı olarak başka birilerinin de muhatap olduğu kişiyle konuştuğunu fark ettim. Yani ölü olması, sürekli bahsettiği 8. ölümünde gerçekten ölmüş olması mantıklıydı. Romanlarda genelde katil en beklemediğimiz kişi çıkar, ki bu romanda o kişi 15 yaşında bir kız olan Trixie idi. Ondan bir süre şüphelendim ama @zeynepdalya ile
2024 63. kitabı
Kitaba başlarken en büyük spoilerı almış bulundum ama ona rağmen devam ettim keşke gerilim değil de korku deseydiler o zaman herkes ona göre beklentiye girerdi , başka tür altında kitap okumak kitaptan nefret ettiriyor, neyse ki ben bildiğim için öyle başladım kitabın geçmiş anlatışlar çooook fazla olması ve hiç ilgi çekici yada sizi şaşırtması beni sıktı o yüzden daha az puan verecektim ama sonu katil ve Daisy’ye yapılanlar çok iyidi o yüzden güzel bittiği için bu kadar puan kırmak istedim ben korku türünü sevdiğim için açıklamalar mantıklıydı ama yine de söylüyorum bu geçmiş sahneler azalsa çok daha yüksek puan verirdim.
2024 156. kitabı
Daisy Darker - Alice Feeney Herkese selam. Öncelikle kamu spotu tarzında bir şeyden bahsetmek istiyorum. Arkadaşlar herkes spoiler sevmek zorunda değil reels yaparken yorum yazarken spoiler yazacaksaniz bile bunu önceden belirtin veya videonun üstüne yazın. Ben farketmedi ve kitapla ilgili spoiler yedim bir de tam can alıcı yeriydi yani. Kitabı okurken asla zevk almadım sadece neye bağlanacak diye bekledim ama o da saçma sapan bir şeye bağlandı. Yazar resmen vampir günlüklerine özenmiş. Zaten keyif alarak okumadığım bir kitabın sonunun da böyle olması iyice sinirlerimi bozdu. Yazarın ne yaptığını biliyorum ve taş kağıt makas kitaplarını severek okumuştum ama bu kitapta ters köşe yapayım derken insanın aklıyla oynamaya kalkmış olmamış maalesef. Sonu hariç o gerilimi ve olayları iyiydi diyebilirim.
2026 74. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2026 10:32
Bir kitaba ne olursa olsun kötü demeyi hiç istemem ama kötü, kötünün kötüsü berbat bir kitap. Nasıl okudum nasıl bitirdim bu kadar mı zorlanır insan. Aslında konusu doğru düzgün işlense fena denmeyecek bir konu ama o gereksiz detaylar, gereksiz fazladan tekrarlar. Örneğin şu mağazada, şu marka elbisenin şu bedenini denedim gibisinden gereksiz ayrıntılar konuyu boğmuş. Daha fazla birşey yazmak istemiyorum. Sonuçta beğenenler de vardır. Ne diyelim umarım keyifle okunur.
2024 20. kitabı
#alıcefeeney #daisydarker // •Baskı: Haziran 2024 •Psikolojik gerilim, gizem •Önceki kitaplar; Ne Yaptığını Biliyorum-Taş Kağıt Makas •GR:3.77 •328 syf. •Bazı sırlar gizlendiği gölgelerden daha karanlıktır.. Alice Feeney, gizem ve gerilim türlerini kaleme alan, 21. yüzyılın İngiliz romancısı. Feeney, yayımlanmış bir yazar olmadan önce on beş veya on altı yıl BBC'de yapımcılık ve gazetecilik yapmış. Elbette biz onu yakın geçmişte okuduğumuz ‘Ne Yaptığını Biliyorum’ ve ‘Taş Kağıt Makas’ kitaplarıyla tanıyıp sevdik. Darker ailesi, birbirlerinden uzak geçirdikleri on yılın ardından ninelerinin 80. yaş günü için gelgit adasındaki Deniz Camı evinde toplanırlar. Gece sular yükseldiğinde evdekiler için sekiz saatlik inziva başlar. Dış dünyayla bağlantıları kesildikten sonra sakin bir gece geçireceklerini düşünürler ama işler planladıkları gibi gitmez. Gece yarısı fırtına şiddetlenirken içlerinden biri ölü bulunur ve karanlık aile sırları yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlar. Yine hangi canına yandığımın yazarı bizi ıssız bir adaya hapsedecek acaba sırada kim var diye düşünürken sağ olsun #alıcefeeney imdadımıza yetişti. Hepsine ültimatom verilmiş gibi seriye bağlamış durumdalar. Bu konuyu ele almayan yazar kaldı mı bilemiyorum ama az sayıda kaldıklarını düşünüyorum, bence onları da karantinaya almalıyız. Belli ki çok boş zamanları var ve birbirlerinden baya etkileniyorlar. :) Kitaba gelirsek; yazardan alışık olduğumuz tek mekan az karakter kurgusu bu kez ana karakter Daisy Darker üzerinden derin psikolojik tahlillerle gizem dozu şekillendirilerek işlenmiş. Bu da tek düze bir anlatım doğurmuş. Yani aksiyon ve serilik arayanlar bulamazlar ki kurgu da bunu vadetmiyor zaten. Kitabın gidişatı sonuca ilişkin birkaç tane teori üretmenize neden oluyor fakat umduğunuz gibi
2024 3. kitabı
Darker ailesinin kalbi kırık doğmuş olan en küçük kızı Daisy Darker… Büyükannelerinin öleceğine inandığı 80. yaş gününde gelgit sebebiyle sekiz saat boyunca dış dünyadan izole olan bir adada “Deniz Camı” adını verdikleri evlerinde toplanırlar Gerilim Gizemli Cinayetler Aile Sırları Ters Köşe Son Tek Kitap Kitap, Daisy Darker’ın gözünden anlatılır. Daisy, zayıf bir kalple doğmuş ve doktorlar onun uzun süre yaşamayacağını öngörmüştür. Ancak Daisy hayata tutunmayı başarmış ve 29 yaşına gelmiştir. Büyükannesi, onun adına bir kitap yazmış ve bu kitap çok satanlar arasında yer almıştır. Büyükannenin vasiyetini açıklaması ile başlayan gece, aile üyeleri arasında gerginlik yaratır. Büyükannenin evini torununun kızı Trixie’ye bırakması ve diğerlerine neredeyse hiçbir şey bırakmaması bu gerginliği daha da artırır. Ancak gece yarısı evin saati on ikiyi gösterdiğinde, büyükanneleri mutfakta başına aldığı darbe ile ölü bulunur. Ve mutfaktaki yazı tahtasında aile üyelerinin hepsine ithafen yazılmış gizemli bir yazı ile Bu trajik olaydan bir saat sonra, ailenin başka bir üyesi daha hayatını kaybeder. Gizemli yazıdan ölen kişilere ait kısımların üzeri çizilmiştir Gece boyunca her saat başı bir aile üyesi daha öldürülür ve geçmişin karanlık sırları birer birer ortaya çıkmaya başlar. Cinayetlerin arkasındaki sırları çözmeye çalışırken, her ceset sonrası bulunan eski kasetler ve gizemli notlar aile üyelerini daha da şüpheye düşürürDaisy, yıllarca aile üyeleri tarafından dışlanmış ve hor görülmüştür, ancak cinayetlerin sorumlusu değildir. Tahmin edilmesi zor öylesine inanılmaz bir ters köşeyle biter ki herkesi hayrete düşüreceğine eminimYazar ne yazsa okurum Ne Yaptığını Biliyorum ve Taş Kağıt Makas inanılmaz kurgulardı ve her defasında şaşırtmayı başarıyor. Ben herkesi büyük şoka
2025 19. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2025 20:40
DAISY DARKER-ALICE FEENEY,328 sayfa, Gözlerinizi kapatıp arkanıza yaslanın ve şöyle bir ev düşünün: Bir ada ve üstünde bir ev , geçmişi iki yüz yıla dayanıyor,adını Cam Ev koymuşsunuz,bir aile evi.İki katlı.Önünde geniş bir veranda ,kapıdan içeri girdiğinizde uzun bir koridor ve bu koridora açılan kapılar… Koridorun sağında atölye… Solunda salon…Kütüphane…Müzik Odası ve koridorun sonunda mutfak ve bu mutfakdan sağ ve solda yer alan odalara açılan bir bağlantı,kapı…Üst katta yatak odaları… Evin çevresi denizle çevrili ama öyle bir ev ki her gece gelgitlerle sekiz saat boyunca dünyanın geri kalanıyla bağlantısı kesiliyor…Tüm aile birbirinden uzak geçirdiği on yılın ardından bir araya geliyor…‍‍‍ Ev sahibi ninelerinin 80.doğum gününde … Nine öyle bir kadın ki,küçük bir kız gibi renkli bir kişilik…Bir çocuk kitabı yazmış evin en küçük kızıyla ilgili.. Daisy Darker’ın Küçük Sırrı..Bu kitap aileyi sonsuza kadar değiştirir.Evin küçük kızı Daisy Darker’ın gerçekten bir sırrı vardır. Bazı sırlar gizlendiği gölgelerden daha karanlıktır…Pekiii sadece Daisy’nin mi sırları var? Hayır…Tüm ailenin birbirlerinden habersiz sırları var..Bazı sırlar uğruna cinayet bile işlenebilir… Kimse ailesini seçemiyor,Daisy Darker gibi… Gece yarısı fırtına şiddetlenirken nineleri ölü bulunur…Bir saat sonra ise aralarından bir başkası…Birilerinin aile fertlerini öldürdüğü bu evde mahsur kalan Darker ailesi sular çekilip karayla bağlantıları sağlanana kadar bu gizemi çözmek,katili bulmak,aynı zamanda geçmişteki sırları ile hesaplaşmak zorundadır… Bu kez olmadı Alice Feeney,etkilenme olur,biraz taklit edilir ama bu kadar da bire bir Agatha Christie On Küçük Zenci veya diğer adıyla On Kişiydiler kitabı da taklit edilmez.Final sürpriz ama bu konuya böyle bir final olmamış…
şeytan sendin, bendim ve hepimizdik | SPOİLER
2025 17. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 15:18
daisy darker. kalbinde hastalık ile doğmuş. doktorlar en fazla 15 yaşına kadar yaşayabilir diyor ama o şans eseri 29 yaşına kadar yaşamış. çok ''mutlu'' bir ailesi var. annesi nancy, babası frank, ablaları lily ve rose, ninesi beatrice, yeğeni trixie ve hoşlandığı çocuk connor. nineleri 80.yaş gününde darker ailesini adaya doğum gününü kutlamak için deniz camı adlı eve çağırıyor. herkesin sırları olduğu bir ortamda, karanlık şekilde kalmak zorunda kalmak mı? he bir de, her saat başı biri ölecek. *** SELAAAAM GENÇLİK! kitaplarını çok merak ettiğim alice feeney'den ilk kitabımı okudum. ve BU KADAR beğeneceğimi beklemiyordum. karakterlere kısa kısa yorum yapacağım: daisy: sevdiğim bir karakter oldu, sevecen ve iyi kalpli. ve bir de huzurevi'nde çalışıyor (!) zaten kitabı onun dilinden okuyoruz ve sevmediğim tek şey daisy ile ilgili bunu diyim de alıntı çıksın der gibi konuşması. onun dışında çok sevdim. rose: ben onu da sevdim. zeki, mantıklı ve şüpheli. ben katil olduğunu düşünüyordum -ki bütün kanıtlar onu gösteriyordu- ama değildi. benim sherlockluk buraya kadar. lily: gerizekalı, karaktersiz, ukala, ilgi bağımlısı, mal. BAŞKA NE KALDI. bu şahıs kendi kızına ''belim senin gibi olsa tatlının lafını açmazdım'' (kızı zayıf) diyecek kadar pislik özbeöz kardeşine ''keşke boğulsaydın'' diyecek kadar iğrenç diğer özbeöz kardeşinin sevgilisiyle ilişki yaşayacak kadar karaktersiz bir varlık. sonu da parfüm yüzünden oluyor PUHHAHHAHAHHA. lily isminden soğuttun be. nancy: fakir ve gurursuz anne. lily'nin yaptıklarına ağzını açmayan, KENDİ KIZININ AMELİYATINA İZİN VERMEYEN, kendi kızının öldürülmesini bilip de ağzını açmayan kişi. bir insan kızına bu kadar mı benzer anasına bak kızını al harbiden ya. AŞIK OLDUĞU ADAMLA EVLENMEK İÇİN ÇOCUK YAPMAK KAÇINCI SEVİYE RUH HASTALIĞI
Korku-Gerilim
2024 36. kitabı
Agatha Christie'nin On Küçük Zenci kitabına benzer bir kurgusu var kitabın. Hatta kopyası diyebilirim. Tek mekân, birkaç karakter ve peşi sıra işlenen cinayetler. Yazarın Taş Kağıt Makas ve Ne Yaptığını Biliyorum'u büyük bir keyifle okumuştum fakat bu kitap için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Çünkü hem ağır psikolojik tahliller içeriyor hem de kitaba hayat veren, okurla bütünleştiren, anlatıma can veren duygunun yokluğuydu. Karakterlerin üzüntülerini, sevinçlerini, korkularını hissedemedim. Hadi tüm bunları geçelim. O nasıl bir finaldı. Resmen kandırıldığımı hissettim. Son sayfaya gelmeden sonunu tahmin etmiştim aslında. Ama inşallah yazar böyle bir hata yapmaz diye düşündüm. Yanılmadım. Finaline farklı bir gözle bakan okurlar mutlaka olacaktır. Okuru tuzağa düşürdü, arkadan iş çevirdi, ters köşe yaptı gibi. Ben bu düşüncelere katılmıyorum. Bayat olduğunu bile bile ürününü satan bir bakkaldan farkı yok bu yazarın. Kitabın böyle saçma bir şekilde biteceğini bilseydim asla elime alıp okumazdım. Sizi bilmem fakat benim için vakit kaybıydı.
2025 8. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2025 06:15
Açıkçası kitap hakkında kafam çok karışık; okurken çok keyif aldım, elimden bırakamadım ve konusu çok hoşuma gitti fakat sonu beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Sonunu okuduğumda sanki yazar benimle alay ediyormuş gibi hissettim dhdbdndmxmc bence olmamıştı sonu. Sonu hakkında farklı düşünenler de olacaktır, beğenenler de tabiki olur ama ben beğenmedim. Kitapta sürekli bir alıntılık bir cümle vardı zaten sürekli alıntı girdim dhdjdjd bu biraz zorlama hissettirebilir çünkü yazar sürekli bir hayat çözümlemesi yapıyordu. Neyse demem o ki sonu dışında kitap gerçekten güzeldi. Eğer okumak istiyorsanız sonunda hayal kırıklığına uğrama ihtimalinizi göze alarak okuyun (beğenedebilirsiniz tabiki) çünkü benim gibi sonundan hiç hoşlanmayanların olacağını biliyorum

Alice FeeneyYazar · 3 kitap
Alice Feeney, gizem ve gerilim türlerinde yazan 21. yüzyılın İngiliz bir romancısıdır. Feeney, yayınlanmış bir yazar olmadan önce BBC'de on beş veya on altı yıl boyunca yapımcı ve gazeteciydi.