·296 syf.····Okunma: 22 Nisan 2021 15:38 Kitap ağırlıklı olarak Fransa ve İngiltere'nin kraliyet saraylarının yatak odaklarına odaklanıyor. Diğer hanedanları da sunsaydı çok daha ilginç olurdu tabi ki ama bunu bulduğumuza şükür edelim. Kitap çeşitli bilgiler, anekdotlar, ayrıntılarla kralların metresleri olan kadınların hayatlarına dair ilginç bilgiler öğreniyorsunuz. Kitabı okurken çok net bir şekilde, hükümdarların cinsel tercihlerinin ve maskaralıklarının, genellikle sarayın sivrilen karakteri haline gelen metreslerin gücüne ve kudretine şahit oluyorsunuz. Anlaşıldığı üzere çoğu tarih bilmeyen insanların düşündüğü gibi güllük gülistanlık bir hayatları yok bu metreslerin. Ünlü şairler tarafından övülen ya da ünlü ressamlar tarafından ölümsüzleştirilen kraliyet metresleri yataktaki pozisyonlarını korumak için diğer rakipleriyle sürekli savaşmak zorundaydılar. Çünkü hükümdarı güzelliğinizle, cazibenizle eğlendirmek zor değildi. Asıl sanat, onu mümkün olduğunca uzun süre yanınızda tutup, kralı kendinize bağlamaktı ve bunu başaran sadece birkaç kişi vardı. Tabi ben bu yaşadıkları hayata üzülmüyorum, sonuçta bu kadınların kendi tercihi ve muhtemelen yaşadıkları zamanda kaderlerini değiştirmenin önemli ve hızlı bir yolu. Kitap aynı zamanda genellikle metreslerin en amansız düşmanı ve rakibi, bazen de arkadaşı olan kraliçelere de yer veriyor. Zaten kraliçesiz bir saray düşünülemez. Genellikle elbette, düşmanlardı. Ancak aynı zamanda kendileri, oldukça bilinçli ve kasıtlı olarak, seçtikleri metreslerine kendi kocalarına önerdikleri de oldu. Konu aslında çok geniş, kapsamlı ama tarihi şahsiyetlerin çokluğu nedeniyle, tarih bilmeyen insanlar için tarihi olay örgüsünü birleştirmeleri zor olacaktır. Özetle kitap, kraliyet ve imparatorluk saraylarındaki hayatın nasıl olduğunu samimiyetle gösteriyor. Sadece dışarıdan bakınca zengin, mutlu ve huzurlu görünebilirdi. Gerçekte ise nefret, rekabet, acımasız entrikalar ve aldatmacalarla saray fıkır fıkır kaynıyordu. Hazır yaza girmişken tatilde, yavaş yavaş sindirip okunacak bir kitap.