Yine ve yeniden büyük beklentilerimin kurbanı olduğum bir kitap. Yarım bırakıp bırakmama konusunda çok gidip geldiğim ama '300. sayfaya gelmişim hadi ha gayret biraz daha,' diyerek ağlayarak devam ettiğim kitap. Diğer kitaplarını merak ediyorum fakat incelemelerini spoilerlı bir şekilde okuyarak fikir edinip bu seriyle ilişkimi keserim diye düşünüyorum. Ya çok yaşlandım ya da artık bu tarz kitaplar gerçekten eskisi gibi yazılamıyor. Geçenlerde eski bir yapım -2000 yapım- bir film izlerken konusunun çok basit bir şey olmasına rağmen ne kadar harika olduğuna ayılıp bayılmaktan filmi bitirmeye kıyamamıştım ama aynı konuyu bugün yeni bir şekilde işlenip önüme koysalar asla ama asla aynı zevki alamayacağımı biliyordum. Kitaplarda da aynısı olmaya başladı gibime geliyor. Eskiden fantastik-sihir kurguları okurken o büyülü dünyaların içine girer karakterlerle kendimi bağdaştırır ve kaybolurcasına okurdum ama artık o kadar zorlanıyorum ki bir yerden sonra galiba bu benlik bir sıkıntı değil ya dedirtti bana.
Kitabın konusu aslında çok çok güzel ben zannettim ki harika eğlenceli macera dolu sihir dolu bir şey okuyacağız içerisinde de biraz aşk olcak oh mis derken kitabın içerisine o kadar giremedim ki sürekli dışarıdan bir gözlemci gibi hissederek okudum ve hiçbir karaktere ısınamadım. Öncelikle kitabın başında o kadar abarta abarta her şey illüzyon her şey bir sihir oyun hiçbir şeye inanma diyip durduklarından yaşanan her şey bu gerçek mi acaba diyerek okudum ve hepsinin neredeyse gerçek çıkması... Yani gerçekten bir iki minik sihirsel şeyler oldu diye sihir dolu vaov bir dünya mı dememiz gerekiyordu anlayamadım? Ana karakterimizin amacı kardeşini bulmak evet bunu anladık ama yapması gereken görevler vs o kadar anlamsız ve mantıksız geliyordu ki nasıl anlatılır bilemiyorum ama ne birbirleriyle bağlantılıydılar ne de altında gerçekten güzel bir anlam vardı öyle bomboş görevlermiş gibi hissettirdi. Ve tamam anladık kardeşini arıyorsun da bi dur dimi oyundasın sana oyunu yaparsan bulursun demişler ama kızımız ay yok ben kardeşimi bulcam diyerek garip garip şeyler yapmaya çalışıp en sonunda yine ve yine görevi yapmakta buluyor çareyi. Hof içim daraldı. Kitaptaki aşk da bence çok garipti yani erkeğimizle aralarında neredeyse hiçbir kıvılcım hissedemedim ben ama nasıl olmuşsa kızımız aşık oldu?
Sevmediğim kitaplara uzun uzun inceleme yazmayı bırakmaya çalışıyorum. O yüzden burada kesiyorum. Benim sevmediğim sıkıla sıkıla uyuklayarak okuduğum bir kitap oldu seriye de devam etmeyeceğim yazarın diğer kitapları da sanırım yine bir şekilde bu seriyle bağlantılıymış (?) o yüzden onları da okuyamayacağımdan yazarla sanırım yollarımız burada ayrılıyor. Kitapla kalınız.