2025 2. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2025 05:48
Normalde herkesin okuduğu, popülarite kitaplarına yönelmekten hoşlandığım söylenemez ama bu kitap başka. Martin Eden'ı okurken kendime o kadar fazla soru sordum ki. Kitap karakterin sorduğu soruları da bana sordurttu, yaşadığı karmaşayı da bana yaşattı. Bu sorular başlıca şöyleydi: Başarmak istediklerimizi biz mi seçtik? Her şey para ve başarıya mı bağlı? Hayat bir tiyatrodan mı ibaret, her şey yalan ve sahte mi? Ben aslında kimim? Kim olmak istiyorum? Gerçekten böyle biri olmak istiyor muyum? Aşk ideallere mi bağlı başarıya mı?( Gerçek saf aşk diye bir şey var mı?) Fazla bireyci olmak hayatı anlamsızlığa mı sürüklüyor? Bu sorular hakkında düşündüm. Aslında hala düşünüyorum. Martin Eden hakkında herkes bir şey söyleyebilir. Bense bu kitaba düşündüren bir kitap derim. Düşündüren, sorgulatan, soru sordurtan bir kitap oldu benim için. Kitabı bitirdikten sonra Nilgün Marmara'nın şu sözü aklıma geldi: ''Biz niye kendi zamanlarımızı yaşamıyoruz, niye hep başka zamanlar ve hep başka kendimiz?''
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025135,1bin okunma