Bazen Birbirimizin En Karanlık Yönünü Ortaya Çıkarırız
2025 12. kitabı
Bu serinin içeriğini bilmeyenler varsa kısaca bahsetmek istiyorum. Her seride seri katillerin cinayetlerini ve aşk hayatlarını okuyoruz. İçerisinde bol bol tetikleyici unsur mevcut. Kara komedi ve igrenclikler de bulunuyor. Yani gerçekten herkesin sevebileceği bir içeriğe sahip değil. Ama benim kesinlikle sevdiğim seriler arasında yer alıyor. Üçüncü kitabın yorumuna gelecek olursak Fionn ve Rose'un hikayesini okuyoruz. Fionn, ilk iki kitapta ki seri katil kardeşlerin en küçüğü ve kendisi doktor. Rose ise sirklerde motosiklet göstericisi, tarot okuyucusu ve aynı zaman serçe lakaplı bir katil. Rose bir gün avını gözüne kestirip harekete geçtiğinde işler beklediği gibi gitmez ve sakatlanır. Can havliyle Fionn'in muayenehanesine girer. Hikaye böylelikle başlar ve aralarında karşı konulmaz bir çekim oluşur. Fionn, karavan da yalnız yaşayan ve ailesi olmayan Rose'u kırık bir bacakla orada bırakmaz istemez ve kendi evine davet eder. Rose bir motosiklet kazası yaşadığını söylese de Fionn ona inanmaz ve şüphelenmeye başlar. Aynı evin içerisinde aralarında ki çekim artarken sırlar da ortaya dökülmeye başlar. Favorim hala ilk iki kitap. Rose ve Fionn hikayesi biraz hızlı gelişmiş gibi oldu. Bazı yerleri sanırım daha detaylı okumak isterdim. Olaylar ve duygular hızlı ilerledi. Bu bazı yerlerde duygunun geçişini kısıtlamış gibi oldu. Son 150 sayfa duygu geçişi açısından daha iyi ilerledi. Bu yorumum kitap sıkıcıydı algısı oluşturmasın. Çünkü kesinlikle öyle değil. Anlatım ve dil gayet akıcı. Konusu gayet ilgi çekici. Sadece bazı yerlerin daha detaylı olmasını isterdim Benim için keyifli bir okuma süreciydi.
Tırpan ve SerçeBrynne Weaver · Juno Kitap · 2025156 okunma