İnsan kabullenemediği ve reddettiği kendisi ile yüzleşecek,” diye fısıldıyor bu öyküler. Her biri, sizi insan doğasının karmaşıklığına ve aşkın gücüne dair derin düşüncelere sürükleyecek.
İnsanoğlu her şeyi kabulleniyor da; kendi yaptıklarını, hatalarını kabul edemiyor. Oscar Wilde der ki; "İnsanın kendiyle yüzleşmeye yüzü yoksa başkalarının hatalarıyla oynar durur." Doğrudur.
İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına demiş atalarımız da. Biz kendimize hiç dokunmazken, çuvaldızı da iğneyi de başkasına batırmayı tercih ediyoruz. Kusursuzuz ya...
Psikoloji de yüzleşme korkusu dediğimiz, mevcut bilginin ertelenmesidir bir bakıma. Orada içimizde bir yerde duran ya da bize dışarıdan yansıyan bir bilgiyle karşılaşmak, yüzleşmek, ödeşmek bundan sonuç çıkarmak, çıkardığımız sonuçlara katlanmak ve bu sonuçlarla birlikte yaşamaya çalışmak, hem toplumsal kültürümüzde yoktur, hem tek tek bireylerin yaşantılarında pek görmeye alışık olduğumuz bir yaşama tutumu değildir.
Bana Bakma; Cevdet Güner kaleminden, Gri Yayınevinden basımı yapılan, 160 sayfadan ibaret öykü kitabı.
Kitaba ismini veren Bana Bakma, Başka Bir Yol, 16 Milyar ve Son Adım olmak üzere 5 hikaye mevcut.
Her birisi ayrı etkiliyor insanı. Ama kitaba ismini veren Bana Bakma' nın yeri ayrı.
Aşkın ölüme neden olabileceği hiç aklınıza gelir mi? Aşık olduğunuz anda kalbiniz duruyor.
Kahramanımız Arda; kendisini boşlukta hissediyor. Aşık olursa ölecek, olmazsa içindeki boşluğu dolduramayacak... Ölüm bile bu yalnızlıktan daha iyi gelmeye başlar. Bu duygular içindeyken, Zeynep'in önce sesine, sonra kendisine aşık olur.
Arda' ya ne olacak?
Her yeni gün,başka bir macera ve farklı diyarlara şahit olmak demekti.
"Dünyaya yön vermiş büyük insanların hepsi unutulmamak için yaşamıştır. "
İnsanların fark edemediği şeyi zaman psikoloğu biliyordu: Bazı ruhlar için zaman durur ve hayat devam edemezdi.
Gerçekten arkadaşım diyebileceğim tek kişi vardı.
Öncelikle bir rica yazısı yazdı. Notta şunlar yazılıydı:
" Ailemi bu şekilde görmeye kalbim dayanmıyor. Onları gömebileceğimi düşünmüştüm, ancak anlaşılan yeteri kadar güçlü değilim..
#kitapologileokuyoruz
#dussokagisakinleri