Bir adamın, karısını bulma umuduyla tehlikeli ve uzun soluklu bir yolculuğa çıktıkları bin gemi... Helene'yi Troya'dan geri alabilmek için Agamemnon ve diğer Grek (Akhalar) krallarına katılmak için İthake'den gemilerle çıktıkları ve üzerinden geçen on koca yıl... Eser, bildiğimiz Troya sürecini kadınların perspektifinden yazarın yorumlaması ve kurgusuyla anlatıyor. Kadınların eşlerini, topraklarını ve özgürlüklerini kaybettiği bu kanlı savaşta başından geçenleri, fedakârlıklarını ve çektikleri acıları aktarıyor. Kalliope, müzik, şarkı ve dansın antik Yunan tanrıçaları olan Muse'lerin en büyüğü eser de Musa olarak kadınların sözcüsü, bölümler arasında akılcı sözleri ne nasihatleri ile karşımıza çıkıyor.
Daha öncesinde grupla birlikte okuduğumuz bilgi veren kaynak eserler ve kurgusal kitaplardan ötürü bu eser de karşılaştığım karakterleri tanımakta güçlük çekmedim. Zaten Truva Savaşı artık ezberimizde her yönüyle hâkimdik, sadece Helene'in gönüllü gitmesi ve kaçırılması arasında yazarların bakış açısına göre değişkenlik gösteren ve netlik kazanmayan bir durum söz konusuydu ama Haynes, bu konuda da okuru tatmin edici bilgiler sunmuş. Ayrıca giriş kısmında karakterleri Grekler (Akhalar), Troyalılar ve Tanrısal Varlıklar başlığıyla kimliklerini açıklaması da okumaya kolaylık sağladı. Bu bilgiler sayesinde her mitolojik karaktere aşina olmayan bir okuyucu bile rahatlıkla okuyabilir. Okuma esnasında sağlıksal nedenden ötürü grubumdan geri de kalsam da okumamı tamamladım ve çok sevdim. Canıgönülden tavsiyemdir.