Puan vermedi·1024 syf.····Okunma: 17 Mayıs 2025 00:38 Merhaba sevgili sadık Okur. Size mükemmel bir Stephen King kitabı önerisi ile geldim. King deyince aklınıza benim gibi korku gerilim mi geliyor ? Benim her zaman öyle oluyor fakat King aslında sadece korku yazarı değil bence. Korkunun yanı sıra aynı zamanda toplumsal olayları kültürel farklılıkları Siyasal durumları çok güzel işleyen bir yazar. Yine bu kitabında da her türlü konuyu harmanlayıp sunuyor okura. Daha ne olabilir ki derken birden daha da fazlasını görüyorsunuz :) Hayatta kalma öyküsü. Küçük bir kasabada ki küçük bir topluluğun ahlaki çöküşü. Başlarının üstüne nedenini bilmeden inen bir kubbe ve ne yapacağını şaşıran insanlar. Aç kalma korkusu, kubbe kalkmazsa ne yapacaklarını düşünüp telaşa kapılan insanlar. Muhteşem bir konu harika karakter analizleri ile dolu bir kitap. Ama bir şey eksik. Eksik olan bir şey var maalesef. Sonu.. Olmamış olduramamış yine. Ucuz Amerikan yapımı filmler gibi bir son olmuş. Spoiler olabilir bu kısım ona göre okuyun!
Kitabın sonunda kubbenin sebebini deri kafalı dedikleri uzaylı gibi bir yaratığa bağlıyor kral. Ve uzaylıyla konuşup ikna ediyorlar. O da yazık diyip kubbesini de alıp gidiyor :) yani bu mu gerçekten ? Yazacak daha güzel daha orijinal bir şey bulamadın mı ? Çıldırdım ben bu sona. Gıcık oldum. Sinirimi zıplattı gerçekten. Yapma işte bunu yani yapma… cinnetle bitirdiğim bir kitap oldu. Ama çoğu bölümü gerçekten çok beğenerek okudum. Hele ki o yangın kısmı. Dehşete düşürdü beni okurken. Okumaya değer mi ? Bence değer. 10 üzerinden 7 belki 8 puan diyebilirim.