Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 11 Haziran 2025 23:52 ---4/5---
öncelikle göksel hanım'a böyle mükemmel bir çeviri yaptığı için teşekkür etmek istiyorum. kitabı kendi dilimde yazılmışçasına okumamı sağladı. kalemine, zihnine sağlık.
hikayesi ilgi çekici, özellikle kadınların daha çok seveceğini düşünüyorum. kore kültürüyle(maalesef) epey benzer yanlarımızın olduğunu bir kere daha gösterdiği için okuyanların neden kadınların daha çok seveceğini düşünüyorum dediğime hak vereceği kanısındayım.
kitapta en çok hoşuma giden ise olayları farklı perspektiflerden, farklı kişilerin gözlerinden de bize anlatmasıydı. kitap bütünlüğünü bu yöntemi kullanarak, olayların gelişimini farklı karakterlerin gözlerinden, zihninden, hissiyatından takip ediyoruz.
yazarı bu konuda oldukça başarılı buldum; kadın/erkek iki cinsiyetin gözünden hikayeyi aktarırken, sanki bunu bir kadın yazmamış diyorum, erkek zihnini bu kadar iyi tanıması, böyle gerçekçi aktarmasını çok başarılı buldum.
hikayesi de oldukça merak uyandırıcı. yer yer üzüldüğüm, sinirlendiğim öte taraftan dramı fazlasıyla hissettiğim -ama bir şekilde empati kuramadığım bazı yerleri de saymazsak- hikaye nasıl bağlanacak diye merak ettiğim bir kitap oldu. sanırım bu kitap sayesinde yazarın diğer kitaplarını da okuyacağım. tavsiye edenlere teşekkür eder, ben de tavsiye edenlerden biri olacağım için de mutluluk duyarım ^^ okuyunuz efenim.