Herkese merhaba Alex Aster'ın kaleme aldığı Island serisinin ilk kitabı Lightlark ile geldim. 1 dkda size reelde anlatmıştım ama siz benim hatama düşmeyin diye bir de buradan yinelicem. Durum içler acısı aaaa dostlarrr ayy kitabı sevenlerden çok özür diliyorum ama paramı geri de istemiyor değilim. İçeri giremeyen karakter gelişimi: Kapıda kaldı. Plot twist beklerken romantik üçgen içinde kayboldum. Adaya lanet gelmiş ama asıl lanet biz okurlara gelmiş olabilir. İçimi daha çok dökecem ama olsun du. (Neyse Lightlark kapağın güzel)
Uzun zamandır bir kitaba bu kadar hevesle başlayıp, bu kadar zorlanarak okuduğumu hatırlamıyorum. Evren güzel mi? Evet. Fikir olarak harika mı? Belki. Ama işleyiş... maalesef benim için sınıfta kaldı.
Konu kısaca şöyle:
Altı lanetli hükümdar, yüz yılda bir gelen ve lanetleri kırma şansı sunan bir yarışmaya katılmak için adada buluşuyor. Ana karakterimiz Isla, hem gizli bir görevi yerine getirmek hem de kendini korumak zorunda.
Ve burada duralım çünkü bu harika fikir... ne yazık ki kitaba yansımamış.
Neden sevemedim?
– Karakterlerin çoğu tek boyutlu. Özellikle Isla, hem kararlarında tutarsız hem de duygusal geçişleri inandırıcı değil.
– Romantizm kısmı... klişelerin ötesine geçemiyor. Aşk üçgeni mi, yoksa sadece kafa karışıklığı mı, hâlâ emin değilim.
– Diyaloglar çok yüzeysel. Fantastik bir evrenin ağırlığını taşımayan, neredeyse günlük dilde yazılmış cümlelerle karşılaşmak beni kopardı.
– Olayların gelişimi çok hızlı ama buna rağmen sıkıcı. Bu nasıl bir çelişki derseniz: Koşar adım gidiyoruz ama hiçbir duygu yerleşmiyor.
Evrenin potansiyeli vardı, kabul ediyorum. Lightlark’ın arka planı, lanetler, kurallar... çok daha derin işlenebilirdi. Ama yazar sanki parlayan bir fikir bulmuş ama derinleştirmek için acele etmiş gibi geldi bana.
Lightlark benim için: Güzel fikir – zayıf kurgu – zorlama romantizm – eksik karakterler.
Ve evet, bazı sayfalarda resmen “hadi bitsin artık” diye içimden saydım.
Şahsen ikinci kitabı okumayı düşünmüyorum diyemeyeceğim serinin 3 kitabını da aldım. Hüğğğğhhh
Bazen kitapları değil, sabrımı test ediyorum.