Fantastik sevdamın beni sürüklediği her yere giderim. ^^ Bu sefer Lightlark oldu durağım. Ama keşke daha önce okusaydım. Bu keşke "bayıldım, nasıl daha önce okumam" keşkesi değil. Çünkü her ne kadar keyif alarak okusam da oldukça yetersiz bir dünyaydı benim için. Lightlark tam olarak fantastik başlangıç kiti gibi bir kitap bence. Sizi yormayacak, olağanüstü dünyalara ısındıracak, kolay okunan bir alıştırma gibi :D Ben bir süredir bu türde başka seriler okuduğum için, kendisinden beklediğim doyumu alamadım. O yüzden de serüvenimin en başlarında okumuş olmayı dilerdim...
Biraz artı ve eksi yönlerinden bahsetmek istiyorum. Kitabın dili biraz güçsüz bence. Bir mekanı tasvir ederken evet yine bir nebze iyi diyebilirim fakat duyguları hissettirme konusunda zayıf. "Ben yaşamak isterim şarkıyı, hissetmek isterim" ( :D ) kafasında olup tüm duyguları iliklerime kadar hissetmeye bayıldığım için beklentimi bu yönden maalesef karşılamadı. Kitabın içine yeteri kadar giremedim, karakterleri yeterince benimseyemedim. Bu biraz olay örgüsünün zayıf olmasından da kaynaklı bence. Yazarın elinde iyi bir malzeme var, kurmak istediği dünyayı anladım ama çok sağlam bir temele oturmamış hissi verdi okurken ve bazı detaylarda çok hızlı geçildi mesela. Hemen üç beş cümlede oldu da bitti maşallah :D
Neyse... Tüm bu eksilerin dışında, artı yönlere bakacak olursak, ilginç bir şekilde eğlenerek okudum. Bunu da arkadaşımla birlikte okumamıza ve çerezlik bir şeyler aramama bağlıyorum. Bakalım. İkinci kitaptan biraz daha umutluyum. Zaten seriyi alma sebebimiz de Nightbane'deki bir alıntıydı,, Umarım hoşumuza gider. :"
Bu arada, kitaba başlangıç kiti gibi dememin en iyi kanıtı arkadaşım bence. Yanlış bilmiyorsam bu türde okuduğu ilk kitap ve heyecanı, tepkileri çok tatlı ahahsh Benden daha mutlu