2025 81. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2025 00:00
PERİ VARİSİ Selam Fantastik kitaplara bayılıyorum. Bir de perilerle ilgili büyülü ejderhaların olduğu bir hikayeyse daha da enfes oluyor benim için. Peri Varisi, çıkacağını duyurduğu andan itibaren aşırı merak ve beklentinin yüksek olduğu bir kitapti. Ve okur okumaz dedim ki, biz müthiş bir evren ile birlikte güzel bir seriye adım attık. Özellikle hikayenin başlangıç bölümü çok tatlı ve güzeldi. Esas kızımız ve minik ejderha ile olan yer bizi kalbimizden vurdu. Elowyn, Gece Kalesinde herkes gibi görevlerini yerine getirip ejderha bakıcılığı yapıyor bunun yanı sıra mutfakta çalışıyordu. Günler düz giderken bir gün bir takım adamlar onu kaçırırlar. Ona Kralın adamları olduklarını ve Kralın onu istediğini söylerler.Buna hiçbir anlam yükleyemeyen genç kız kuzu kuzu tabi ki onları dinlemez.Yol boyunca kurtulmak için ellerinden geleni yapsada ondan daha güçlü, daha fazla ve büyülü adamlara karşı pek de yapabilecegi bir şey yoktur. Yolculuk bitip Kral ve Kraliçenin karşısına çıkınca aslında Kralın çok da bi hükmü olmadığını her şeyin sahibinin kraliçe olduğunu fark ediyor.Ve ondan yaklaşan ölümcül Peri Varisi yarışmasında yarışmasını istiyorlar pardon emrediyorlar. Gelir gelmez ondan hoşlanmayan Kralicenin tek derdi genç kızı ortadan kaldırmak.Peki ne için? Elowyn yaşadığı yerden çok farklı, çok korkunç bir Krallığa düştüğünü aslında onların korkunç canavar olduklarını o an anlıyor ama kaçmak için hiç şansı olmuyor.Ve bu zorlu yarışmada birinci çıkıp Kraliçeye onun kim olduğunu göstermeli.Bu amansız, güç dengelerinin kural tanımadığı, ölümcül bir yarışma olsa da.Üstelik Elowyn'ı hiç kimse tanımasın diye başka bir kılıkta, savaşmasinı engelleyecek bir kılıkta yarışmaya sokacaklarken.Her şey genç kıza karşıdır fakat Kraliçenin gözdesi ve en güçlü savaşçısı, tehlikeli olduğu kadar çekici olan Rush Vega hariç. Hayatı için onunla savaşmali, kalbini ondan korumak için ise kendini korumalıdır. Embermere Soylulari Serisi ilk kitabına böylece adım atmış bulunuyoruz.Ben serinin giriş kitabını beğendim. Keyifli, meraklı, aksiyonlu ve her an her şeyin olabileceği büyülü bir kitapti.Türü sevenler ve yeni başlayanlar için tavsiyemdir.
Peri VarisiLucia Ashta · Sonsuz Kitap · 202555 okunma