Peri Varisi

Orijinal Dil:
İngilizce

2025 88. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2025 22:09
Ah gerçekten ba-yıl-dım! Bilirsiniz #fantastik benim kırmızı çizgim ve bu tür konu olduğunda çok daha titizimdir. Alakasız herhangi bir şey gördüğümde hemen gözüme batar. Gerçekten zevklerimi güvenmelisiniz. Yine periler diyarı konulu bir hikaye, ancak tamamen özgün ve yazar luciaashta 'nın kendine has eğlence anlayışı var. Karakterlerin hepsi benzersiz, hepsinin hırsı ya da zayıflığı var. Kesinlikle kusursuz değiller. Ancak son derece güçlüler. Hikaye başlangıcında esas kızı mutfakta patates doğrarken buluyoruz. Bu kısımda bayağı güldüm. Ve ayağının dibinde bir ejderha yavrusu var. Ejderha Muhafızları'nın olduğu bir kalede bir ejderhaya bağlı olmayan tek kişi. Neden izole edildiği bilinmiyor. Ancak savunmasız biri değil. Ve babası da yıllar önce ölmüş. Derken bir gün tuhaf görünümlü bir grup adam kaleye geliyor ve kızı zorla alıp Peri kralına götürülüyor. Bu adamlar çok zalim ve emirleri sorgulamıyorlar. Ama kız kolayca pes eden biri değil. Yine de kendini bambaşka bir yerde bulmaya engel olamıyor. Üstelik onu çağıran kral sümsüğün teki ve kraliçesi ise kaosun yaşayan hali. Ve anlaşılıyor ki krallığı yöneten aslında kraliçe. Peki ondan ne istiyorlar? Ölümcül bir arenada savaşıp perilerin varisi olmasını istiyorlar. Bu bir emir! Hayır, cevap değil. Ve kız o anda yaşadığı hayatın aslında yalan olduğunu öğreniyor. Ve bu periler kesinlikle sevecen ve merhametli değiller. Vahşet ten beslenen Canavarlar. Ve bu Canavarlar korkunç sırlar barındırıyorlar. Hikaye öyle bir yerde bitti ki aklımdan çıkmıyor. yakamozkitap 'ı çevirileri hızlandırma için zorlamak istiyorum. Şahane bir gizemli, aksiyon dozu düşmeyen, Entrika dolu bir kurgu. Eh Epope başka ne istesin? Ejderyan aşkına! Çeviri ve edit kısmındaki hataları fark ettim. Ancak kurgu o kadar iyi ve sürükleyici ki
2025 37. kitabı
Merakla beklediğim bir fantastik kitapla geldim bugün. #royalsofembermere serisinin ilk kitabı sanırım seri 5 kitap olacak. Giriş kitabı olduğundan sizi zorlayacak herhangi bir kısmı yok, çok akıcı su gibi akan kitaplardan. Hatta kadın karakterimiz o kadar tatlı ki, konuşmalarını okurken inanılmaz eğleniyosunuz. :⁠-⁠) Ve bu benim okuduğum ilk kokulu kitaptı, baskısı harikaydı bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Gece Kalesi'nde yaşayan Elowyn, bebek ejderhalara bakıcılık yaparken bir yandan da aşçılık yapmaktadır. Ancak biraz bu durumdan da şikayetçidir çünkü asıl istediği ejderha muhafızı olmaktır ki bunun için de çok çalışıyodur. Ta ki bir gün hayatı, yavru ejderha Saffron'u beslerken Gece Kalesi'ne bellerinde kılıç ve hançerleriyle gelen ve Majesteleri Kraliçe'nin eşi, Embermere Kralı'nın Elowyn'i görmek istediğini söylediğinde değişecektir. Zorla saraya götürülen Elowyn'in yol macerası çok iyiydi, ;⁠-⁠) dış dünyayı hiç görmediğinden doğal olarak tedirgin olan Elowyn, kral ve kraliçenin huzuruna çıktığında aslında yıllardır babası bildiği kişinin kralın çok yakın adamı olduğunu ve asıl babasının kral olduğunu öğrenir yani kralın gayri meşru çocuğudur kendisi. Ve tabiki kraliçe bu konudan hiç memnun değildir ama kaybettiği oğlundan sonra tahta varis olarak kralın kanından birinin olması gerektiğinden Elowyn'e mecbur kalmışlardır. Ancak kraldan daha üstün olan kraliçe tabi taht hakkını kolayca vermeyecektir. Bu sebeple zorlu ve daha önce hiçbir kadının yarışmadığı turnuvaya büyüyle Elowyn'i değiştirerek katılmasını sağlar. İstediği onun aslında ölmesi ama Elowyn'in gücünden de haberi yok. Peki karşısındaki rakip, saraya geldiğinden beri Elowyn'in koruyucusu ve kraliçenin gözdesi olan ve bir yandan da ondan etkilenen ejder Rush'sa bakalım bizi neler bekleyecektir...
2025 77. kitabı
Okuması oldukça kolay ve akıcıydı. Özellikle konu başlıkları çok komikti ki ana kız karakterimiz Elowyn’de öyle ağzı epey bozuk, hazır ve kapaklık cevapları ile sizi kendisine çekiyor. Birazcıkta kibirli ve korkusuz. Bu ilk kitaba 16 yaş üstü diyebilirim ama diğer kitaplarda sanki çıta biraz daha yükselecek gibi. Burada sonlara doğru az bi smut sahne yaşadık fakat açıkçası Elowyn’ın konuşma tarzı da daha küçük okurların okumaması gerektiğini düşündürüyor. Diğer yandan fantastik türüne yeni başlayanların çok daha fazla seveceğini düşünüyorum. Evren fazla detaylandırılmadığı için sizi çok yormuyor ama ben şahsen daha çok ayrıntı isterdim Final de tahmin ettiğim gerçekleşti ve bu da ikinci kitabı epey merak ettiriyor. . Biraz da konudan bahsedeyim. Büyüdüğü Gece Kalesi’nde ejderha yavrularına bakıcılık yapan Elowyn, bir gün kaleye gelen birileri tarafından rızası dışında bir portaldan geçirilerek Ayna Dünya’ya getirilir. Burada Kraliçenin huzuruna çıkar ve kendisinin Kral’ın kimsenin bilmediği kızı olduğunu öğrenir ki bu durum tabiki Kraliçe’nin kendisinden nefret etmesinin en büyük nedenidir. Kraliçede krallığının tek varisi öldürülünce varissiz kalır ve kızı dünyasına getirir fakat ona tahtı vermeye niyetli değildir. Sırf Kral ısrar ettiği için getirmiştir ve onu Peri Varisleri yarışmasında yarıştırarak öldürmeyi planlıyordur. Ama bilmediği şey kızımızın zaten bir savaşçı olduğudur. Öte yandan Elowyn’ı büyü ile iki farklı kişi haline getirirler ve savaşacağı kişiye Zinnia adını verirler. Elowyn’ı koruması için en güvendiği ejderi Rush’ı görevlendirirken ikisi birbirinden etkilense de onlar rakiptir ve birbirlerinden sakladığı sırlar vardır. Peki sıra Peri Varisi yarışmasına geldiğinde neler yaşandı dersiniz? Çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz
2025 33. kitabı
Hazır cevap, dik başlı ve güçlü kadın karakterleri sever misiniz? Peri Varisi, kapak tasarımı, yan boyaması, kutu içeriği ve en çok da kurgusuyla severek okuduğum çerezlik bir romantasy kitabıydı. Dik başlı ve sivri dilli bir kadın olan Elowyn'i okurken kimi zaman gülümsedim kimi zaman kahkaha attım diyebilirim. Kitabın samimi atmosferini ayrıca sevdim Şöyle ki, kitap ejderhaların kutsal sayıldığı bir Gece Kalesi'nde mutfakta patates soyan ana karakterimizle başlıyor. Ve ayağının dibinde sapsarı derisiyle bir altın gibi parlayan yavru bir ejderha var. Bu ejderha, soyulan patateslerden araklamayı çok seviyor. Elowyn durumu farketse de onun mutluluğunu bozmamak için ses çıkarmıyor Sonrasında birden ortaya çıkan Kraliyet muhafızları Elowyn'i kendisiyle gelmeye zorlar. Çünkü o ejderhaları katletmekle ünlü olan Embermere'in kayıp prensesi. Kraliyet varisinin başına gelenlerden sonra Elowyn, asıl ülkesine geri dönüp ondan nefret eden kraliçeyle ve pek çok rakiple baş etmek ve hiçbir kadının sağ çıkamayacağı dört aşamalı bir varis savaşını kazanmak zorundadır. Bu süreçte ona kraliçenin sağ kolu ve en güçlü dövüşçüsü olan Rush Vega hem dövüşmeyi öğretecek hem de en tehlikeli rakibi olacaktır. Çok yüksek beklentiye girmeden eğlencesine okunacak bir fantastik kitapti. Benim icin 7 puanlıktı diyebilirim İşte bu kitaptan sizler icin seçtiğim birkaç alıntı: "Düşmana asla zayıflık gösterme,yoksa ona sana karşı kullanabileceği bir silah vermiş olursun." "Kadınlar da en az erkekler kadar iyi savaşabilir. Zekice savaşan bir kadın neredeyse tüm erkekleri yenebilir." "Zayıflık, hissetmemek için çalıştığım tek duyguydu."
2025 85. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2025 21:07
Onu hiç tanımadığımı fark ediyordum Ama her seyden daha önemli bir şey biliyordum O benim düşmanımdı. Rakibimdi. Asla ama asla güvenemeyeceğim biriydi. . Bugün Yakamoz kitapım en yenisi ile geldim. Öncelikle baskısı, yan boyası, karakter kartları ve mis kokusuyla çok güzeldi. Beş kitaplık #royalsofembermere serisinin ilk kitabı Peri Varisi'ni keyifle okudum. Fantastik okumayı seven biri olarak akıcı dili, merak uyandıran konusu, eğlenceli anlatımıyla güzel bir kitaptı. Karışık bir anlatım olmadığı için karakterleri ve konuyu hemen anlıyor, kurgunun içine giriyorsunuz. Elawyn, Gece kalesinde ejderha bakıcılığının yanında ona verilen görevleri yerine getiren genç bir kız. Kaleye gelen adamlar onu kraliçenin huzuruna götüreceklerini söylerler. Elawyn İlk defa yaşadığı yerden çıkmış, başına geleceklerden habersizdi. Yolculuk sırasında kaçmaya çalışsa da başarılı olamaz ve saraya gelir. Onu zindana mı atacaklar yoksa işkence mi edecekler diye düşünürken güzel bir oda ve hizmeti verildiğini görünce çok şaşırır. Kral ve kraliçenin huzuruna çıkar ve neden burada olduğunu öğrenmek onun için şok etkisi yaratır. Kraliçe ondan hoşlanmasa da düzenlenen turnuvada yarışması gerektiğini söyler. Bu yarışmalarda daha önce bir kadın yarışmamıştı ve bu durumun gizli tutulması gerekiyordu. Kraliçe onu büyüleyerek başka biri olarak katılmasını sağlayacaktı. Elawyn'in rahat tavırları, umursamazlığı bazen fazla geldi bana. Bence kitabın en Rush'du. Goblinler, elfler, ejderhalar, büyüler bir fantastik kitapta ne ararsanız vardı. Başta söylediğim gibi yazarın akıcı anlatımı kitabı bir oturuşta bitirmenizi sağlıyor. Bence hikaye bu kitaptan sonra başlıyor. Yaşananlar, gizlenen kimlikler ve o son devam kitabının fazlasıyla merak ettirdi. Türü seviyorsanız kesinlikle okumalısınız.
2025 81. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2025 00:00
PERİ VARİSİ Selam Fantastik kitaplara bayılıyorum. Bir de perilerle ilgili büyülü ejderhaların olduğu bir hikayeyse daha da enfes oluyor benim için. Peri Varisi, çıkacağını duyurduğu andan itibaren aşırı merak ve beklentinin yüksek olduğu bir kitapti. Ve okur okumaz dedim ki, biz müthiş bir evren ile birlikte güzel bir seriye adım attık. Özellikle hikayenin başlangıç bölümü çok tatlı ve güzeldi. Esas kızımız ve minik ejderha ile olan yer bizi kalbimizden vurdu. Elowyn, Gece Kalesinde herkes gibi görevlerini yerine getirip ejderha bakıcılığı yapıyor bunun yanı sıra mutfakta çalışıyordu. Günler düz giderken bir gün bir takım adamlar onu kaçırırlar. Ona Kralın adamları olduklarını ve Kralın onu istediğini söylerler.Buna hiçbir anlam yükleyemeyen genç kız kuzu kuzu tabi ki onları dinlemez.Yol boyunca kurtulmak için ellerinden geleni yapsada ondan daha güçlü, daha fazla ve büyülü adamlara karşı pek de yapabilecegi bir şey yoktur. Yolculuk bitip Kral ve Kraliçenin karşısına çıkınca aslında Kralın çok da bi hükmü olmadığını her şeyin sahibinin kraliçe olduğunu fark ediyor.Ve ondan yaklaşan ölümcül Peri Varisi yarışmasında yarışmasını istiyorlar pardon emrediyorlar. Gelir gelmez ondan hoşlanmayan Kralicenin tek derdi genç kızı ortadan kaldırmak.Peki ne için? Elowyn yaşadığı yerden çok farklı, çok korkunç bir Krallığa düştüğünü aslında onların korkunç canavar olduklarını o an anlıyor ama kaçmak için hiç şansı olmuyor.Ve bu zorlu yarışmada birinci çıkıp Kraliçeye onun kim olduğunu göstermeli.Bu amansız, güç dengelerinin kural tanımadığı, ölümcül bir yarışma olsa da.Üstelik Elowyn'ı hiç kimse tanımasın diye başka bir kılıkta, savaşmasinı engelleyecek bir kılıkta yarışmaya sokacaklarken.Her şey genç kıza karşıdır fakat Kraliçenin gözdesi ve en güçlü savaşçısı, tehlikeli
2025 38. kitabı
Ayyy canımın ciğerleri ben geldimmmm ve tabiki sizlere yeni bir seri ile geldim kesinlikle dün başladığım gibi hemen bitirmişim o kadar güzeldi ki ne ara bitti inanın ki bilmiyorum konusu o kadar sürükleyici ve güzeldi ki kendimi kaptırmış bitirmişim ve şu an okuduğum ve bu kitaba şans verdiğim için çok mutluyum. Benim zaten favorim olan kitapların fantastik olduğunu bilmeyen yoktur ve o kitapların arasına heöen bunu da alıyorum. Bu evrende en çok sevdiğim şey kadın karakterlerin gerçekten güçlü olması ve bunu süpriz bir anda ortaya çıkarması o kadar hoşuma gidiyor ki ve tabi ki arada aşk konusu da var ve bir şey diyeyim mi bu ikisine mükemmel derecede yakışıyor bu kelime ayyy ben en acilinden ikinci kitabı istiyorum ama biliyorum kitap yeni çıktı ama mükemmel bir konusu var. Kısaca size kısaca konudan bahsedeyim Elowyn babası öldükten sonra tek başına yaşayan bir kızımız aniden ortaya çıkan muhafızlarla beraber yani perlerle beraber ne olduğunu bilmediği bir şehre gider ve orada gerçek babasının aslında kral olduğunu Öğrenir oraya götürülme ama bunun için bir tür yarışmadan geçmesi lazım ve bu esnada karşısına gelen savaşçız Rush’a karşı bir çekim hisseder ama bildiği bir şey varsa o da Rush’ın kraliçeye ihanet etmeyeceğidir peki ya bu yolda bu aşk ikisini yakalarsa işte burada işler biraz değişiyor. Ya intikam alacak ya da aşkının esiri olacak. Peki ya gerçekten bildiği şeyler asılnda sandığı şeyler değilse ya o tahtın varisi gerçekten oysa o zaman bunu birlikte okuyup öğrenelim.
2025 34. kitabı
Yıllar sonra Kral’ın gayrimeşru kızı olduğunu öğrenen Elowyn, kendini hiç bilmediği dünyada, diyarın en ölümcül savaşçılarıyla birlikte yeni varisin seçileceği bir yarışmada bulur. Hem hayatta kalmak hemde kalbini en büyük düşmanına kaptırmamak için büyük bir mücadeleye girer. Kitabın baskısı, kartları ve konusu çok ilgimi çekmişti yine de alırken beklentimi çok yüksek tutmamıştım. Çerezlik bir fantastik olur diye düşünmüştüm ama maalesef beni hayal kırıklığına uğrattı. Öncelikle yayınevinin tasarımını, kartlarını, ayracını ve sayfa kalitesini çok beğendim. Çeviri de bir iki ufak sorun görsemde genel olarak iyiydi, sadece kitabın sonunda 5 tane boş sayfa olması gereksizdi. Kitabın içeriğine gelecek olursak, benim için tamamen sınıfta kaldı. Kadın karakterimiz 21 yaşında, zor şartlarda büyümüş biri ama tamamen bir ergen gibi davranıyor. Gereksiz bir asilik ve fevrilik var ve konuşma tarzı da olması gereken olgunluğu taşımıyor. Erkek karakter ile karşılaştığı ilk andan beri olan çekimi de çok saçmaydı, böyle bir çekim için uygun ortam oluşmadan birden etkilenmeye başladı. Kızın hemen etkilenmesinin nedeni olarak bir şeyler anlatılıyor kitapta ama çok geç oluyor ve pekte tatmin etmedi beni. Karakterler arasında rakipten-aşka bir durum olacağını zannediyordum ama düşmandan aşka yazılmaya çalışılmış. Çalışılmış diyorum çünkü aralarında bir düşmanlık göremiyorsunuz, yalnızca kızın kendi kendine ‘o benim düşmanım’ demesiyle bu düşmanlık verilmiş. Çok fazla olaysal betimleme vardı yani olan olaylar fazla ayrıntıyla anlatılmaya çalışılmış ama aynı zamanda kafanızda canlandırırken sizi zorluyor. Görsel betimlemeler ise bazen gayet hafifken bazı durumlar da fazla kaçmış. Örneğin etraftaki her kadının elbisesi ayrıntıyla anlatılıyor ama asıl konu bambaşka. Fanastik evren
2025 91. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2025 17:08
"Onu hiç tanımadığımı, fark ediyordum. Ama her seyden daha önemli bir sey biliyordum. O benim düşmanımdı. Rakibimdi. Asla ama asla güvenemeyeceğim biriydi." Herkese selamlar. Bugun size #royalsofembermere serisinin ilk kitabi #perivarisi yorumu ile geldim. Kitabin adından da anlaşılacağı üzere periler diyarında geçen kısa ama harika bir giris kitabiydi. Goblinler, elfler, ejderhalar, buyuler ve cadilar, ne ararsaniz vardi. Favorim ise bebek ejderhalardi, ayy çok tatlıydi ya. Hikayeyi, kurguyu, yazarın esprili ve betimlemelerden, epik bir dilden uzak sade anlatım tarzını sevdim. Güçlü kadın karakter, biraz romantizm, biraz rakipten aska durumu da vardi. Öyle ki elime aldığım gibi bitirdim kitabi. Daha cok diyaloglar üzerinden ilerlemiş olması da hızlı okumama yardimci oldu. Ancak cok fazla fantastik okuyan biri olarak bu türün detayli ve derinlemesine yazılmasi gerektiğini düşünüyorum. Fakat bu haliyle de asla eksiklik hissettirmedi, sadece tadi damagimda kaldi. Ayrıca şu da var ki seri 5 kitaptan oluşuyor, dolayısıyla yazar bu kısmı bu şekilde kapatmışta olabilir. Okuyunca öğreneceğim. Bunun için de acil devam kitabına ihtiyacım var. Çünkü tam da hersey şimdi başlıyor derken kitap bitti. Bu arada kitabin orijinal baskısı ile çıkması, yan boyaması, kokulu olması ve kokusunu bir nebze olsun kaybetmemesi harikaydi. Elinize sağlık @yakamozkitap Elowyn kralliktan uzak, kendi halinde yaşayan, bebek ejderhalara bakan ve aşçılık yapan biridir. Gönlünde yatan ise ejderha muhafızı olmaktır ve bu uğurda gizli gizli gece gündüz çalışır. Hayatı bu şekilde sürüp giderken bir gün kraliçenin askerleri gelip onu alır ve apar topar saraya götürürler. Cunku Elowyn kralın gayrimeşru kızıdır ve oğulları öldüğü için tek varis olarak ona muhtaçlardir. Ancak kraliçe bu durumu kabullenmek
Peri Varisi
2026 2. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 22:10
Peri Varisi Lucia Ashta öncelikle kitabın konusuna bayıldım. İşleyişi ve yazım dili de gayet akıcı olsa da kitapta inanılmaz eksiklikler vardı, çerez bir kitap. Ana karakter elowyn güçlü bir kadın karakter ve bunu sonuna kadar da hissettiryor kitapta duygu aktarımı yetersiz kalmış. SPOİLER: Elowyn'in başka bedene geçişi güzel ve mantıklı aktarılmamış aynı zamanda kitap boyunca sadece birkaç gün içinde yaşanan bir yarışmaya olan hazırlığı okuyoruz kitap detaysız yazılmasıyla birlikte bu kadar güzel bir konunun harcanmasına üzüldüm. Kraliçenin aslında kısın gerçek annesi olduğuna dair detaylar basitçe verilmiş. Sonu tahmin edilebilirdi Sonuç olarak beğendim fakat yetersizdi. Okurum ama aramam.

Lucia AshtaYazar · 0 kitap
Lucía Ashta, genç yetişkin, yeni yetişkin ve yetişkinlere yönelik paranormal, kentsel fantezi ve çağdaş aşk kitaplarının uluslararası alanda en çok satan 20 yazarından biridir. Bunlar arasında Witches of Gales Haven, Magical Creatures Academy, Sirangel, Magical Arts Academy, Witching World ve Supernatural Bounty Hunter serileri yer alır. Lucía yazmadığı zamanlarda okuyor, resim yapıyor veya maceraya atılıyor. Büyülü fantezi en sevdiği şey ama aksiyon, romantizm ve ilginç karakterler onu kitaplara bağlı tutuyor.