2025 22. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2025 14:16
; 9/10 serinin birinci ve ikinci kitabından sonra bana cenneti yaşatan üçüncü kitabı. evet yine yazarın zor kalemiyle baş başayız, evet yine olaylar yavaş yavaş ilerliyor ama o kadar iyi işlenmişti ki konu bunların hiçbiri gözüme batmadı. hatta bazı yerlerde keşke daha da detaya girilseydi, daha da yavaş yavaş, doya doya ilerleseydik falan dedim. ilk iki kitapta yan karakter olarak görmüş olduğumuz amara ve dante'nin hikayesini okuyoruz üçüncü kitapta. amara'nın o çocukluk aşkı öyle güzel anlatılmış ki gerçekten amara ile birlikte dante'ye çocuk yaşımızda aşık oluyoruz yani, onun gözünden dante'yi okuyup aşık olmamamız imkansız zaten. kitabı bölümlere ayırmışlar önce çocuk amara ve dante'yi okuyoruz. o dante'nin çocuk haliyle bulunduğu karanlığa isyan etmesi falan, tristan ile ilişkileri gerçekten çok güzeldi. sonra amara'nın başına gelenleri okuyoruz... kanım dondu. ona o kadar üzüldüm o kadar kötü hissettim ki yani o korku ve üzüntünün karışımıyla ağlayamadım bile. ağlamamın hiçbir faydası olmayacağı korkunç olaylar. sonra genç hallerini okuyoruz amara çok güzel kendini toparladı burada, dimdik durdu, kendisi için gelişti. tamam herkes yanındaydı ama amara içten içe o kadar güçlü bir kadın olmasaydı herkesin yanında olması bile fayda etmezdi. amara kendisi tüm bu kötü anıları unutacağına inandı ve başardı onlar sadece kötü birer travma olarak kaldılar. derken sonra başımıza başka olaylar geliyor tabi, çok kısacık bir an dante'den nefret ettiğimiz olaylar sonra tabi şöyle bir durulunca dante'ye de hak veriyorum geçmişte başına gelenlerden dolayı amara ile arasına mesafe koymak istiyor sırf onun yüzünden başına bir şey gelmesin diye hoş dayanamayıp yine yapıyor yapacağını ama bunu düşünmesi bile sevimliydi. sonra şimdiki zamana yetişkin amara ve dante'ye geliyoruz. ben yemin ederim bu kitapta olayların iç yüzünü okuyana kadar ikisinin kavgalı, küs falan olduğunu düşündüm iki kitap. adamlar bizi kandırmış ama tebrik ederim güzel oynamışlar oyunu helal olsun. sonra işte dante babasının yaptığı karanlık bir işi öğreniyor, bu iş amara, tristan ve morana ile bağlantılı falan çıkıyor bir sürü olay işleniyor. bir sürü heyecanlı bölüm okuyoruz o yüzden kitapta her şeye doydum çok güzeldi. bu çift içinde ikinci bir kitap yazılsa hiç fena olmazdı. yani dante'yi nasıl anlatabilirim ki? aşık oldum. o mafya babası hallerinin altında yatan yumuşak, eğlenceli, sanatsal ve duygusal adama. yine de böyle yumuşak bir adam değil ağır bir adam ama işte o romantik duyguyu da veriyor, deli aşık etti beni adam ya. sonra bu adamın bozuk ağzı! dante maroni ile telefon seksi falan yapabilirsiniz ve tensel sevişmeden daha çok haz verir yemin ediyorum. yani bir de adamı kitapta çok kısıtlı kadın sayısıyla gördük şok oldum ben dedim bu adam nereden öğrendi bu dili? nerden geldi bu bizim başımıza. okurken tansiyonlarım çıktı ya. öyle böyle çok güzel bir çift ve aşırı iyi bir kitaptı yani bu ikili dokuzsa tristan ve morana beşe falan düştü bu ikiliden sonra. sırf bu kitap için seri okunur diyorum donumu da dante için kaldırıyorum.
Duygu ve Düşünce
İmparatorRuNyx · Martı Yayınları · 2024579 okunma