Tıbbi ilerlemeler insanlığa umut oldu; pek çok ölümcül hastalık artık tarihe karıştı. Ancak kontrolsüz ve öngörüsüz yapılan genetik araştırmalar, insanlığın sonunu getirebilecek tehdite dönüştü. Bilim, bazen sınırı aştığında felaket kaçınılmaz olur.Tahrip edilen kabirlerin gizemi yıllarca çözülememişti. Robert İXİB Adası'na geldiğinde burada yaşayan ailelerin neredeyse aynı hayatları yaşadığını fark etti. Eğitim sistemleri, günlük rutinleri ve davranış biçimleri birebir örtüşüyordu. Ancak adada ilk kez ortaya çıkan suçlar, kafasını karıştırmaya başladı. Asıl sarsıcı gerçekle ise adanın diğer tarafına geçtiğinde ve annesinden gelen mektubu okuduğunda yüzleşti.
Selam Ben geldim. Uzun zamandır polisiye, gerilim kitabı okumak istiyordum ve şansıma çok daha ötesi olan bu güzellik çıktı. İxib Adası yazarımızın basılmış 6.kitabı ve ben diğer eserlerini de okumak için sabırsızlanıyorum. Yazarın kalemine de değinmek istiyorum. Oldukça akıcı ,sade ve anlaşılır bir kalemi var. Ben okurken sanki Dan Brown okuyormuş gibi hissettim ve çok mutlu oldum. Kitabı okurken merak ede ede okudum. Acaba neler olacak diye. Bir çırpıda aktı gitti. Çok güzeldi çok sevdim. Tavsiye ederim
Gelelim konusunaRobert İxib Adasına polis olarak atanır. Ve burada herşeyin aynı olduğunu keşfeder. Adada yaşayan aile sayısı,kız ve erkek çocuk sayısı eşittir. Robert gelmeden önce sakin ve olaysız olan ada;Robert'in gelmesiyle bol olaylı bir yer olmaya başlar. Her gün ayrı bir olayı çözmeye gider. Bir gün ölüm,bir gün ağlayan kadın sesi,çok hızlı bir adam gibi birçok olay çıkar.
Ama en önemlisi DNA. Hiç gitmediğimiz bir yerde Dna'mız nasıl olur?. Başka birileriyle aynı Dna'ya sahip olabilir miyiz? Kitabımız hem polisiye hem Dna üzerine efsane bir eser. Dolu dolu şeyler öğrenebileceğimiz muhteşem bir örnek. Ada'nın gizemi,Dna'lar yaşanılan olaylar hepsinin cevabını kitabın sonunda öğreniyoruz. Robert kitabın sonuna kadar başına bir şey gelecek mi diye okudum. Hiç böyle bir ada hikayesi beklemiyordum.