D.

@Dreadlara
2025 93. kitabı
Vampir, John William Polidori'nin kaleme aldığı, fakat yazıldıktan sonraki uzun süre boyunca Lord Byron'ın kendisine ait olduğunu iddia ettiği gotik korku edebiyatının klasiklerinden biri. Kitabın ön sözünde Yankı Enki'nin bahsettiği eserin çetrefilli basım yayın süreci, neredeyse hikâyeden daha etkileyici ve çarpıcı. Kitabı okuyacak olanların özellikle bu kısmı atlamamalarını tavsiye ediyorum. Öykünün konusuna gelecek olursak; ailesini çocukken kaybetmiş ve tek yakını kız kardeşi olan Aubrey, bir gün bir baloya katılır. Orada karizmasıyla, çekiciliğiyle, konuşmasıyla herkesi etkisi altına alan Lord Ruthven isimli gizemli bir adamla tanışır. Dostlukları zaman içinde ilerledikten sonra beraber seyahate çıkarlar. Gittikleri bu yerde, başlarda her şey yolunda giderken vakit ilerledikçe Aubrey, Lord Ruthven'de tuhaflıklar sezmeye başlar. Bundan böyle kendisinin ve kız kardeşinin hayatı korkunç bir yola doğru evrilir. Konusu kısaca bu. Vampir, çok büyük beklentiye girilmeden okunması gereken, hafif yorucu bir anlatımı olan bir hikâyeye sahip. Vampir edebiyatının ilk örneği ve ön sözde anlatılanların çarpıcı olması sebebiyle bir şans verilebilir.
VampirJohn William Polidori · İthaki Yayınları · 20191,085 okunma