2025 39. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2025 15:07
Çoban Kulübesi ~ Tim Winton Hikayelerimiz. Güvelerle pasın yiyip bitireceği yerlere saklıyoruz hikayelerimizi. Merhaba sevgili kitapseverler, ruhuyla yolculuk eden bir roman okudum. 16 yaşındaki Jaxie Clackton, Batı Avustralya'nın acımasız kırsalında tek başına yol alır. Babasının ölümünden sonra kaçan bu asi genç, kimsenin gitmediği yöne gider. Karşısına bir çoban kulübesi ve gizemli bir rahip çıkar. Fiziksel olduğu kadar ruhsal bir yolculuğa dönüşür bu kaçış. Jaxie, kaçarken aslında kendine doğru yürür. Avustralya outback'inin kavurucu tasviriyle doğayı bir karaktere dönüştüren Winton, çölü bir canlı gibi tasvir etmiş. Jaxie'nin düşünceleriyle yüzleşmesi bir büyüme hikayesinden çok daha fazlası. Kulübedeki rahip Fintan, Jaxie'nin hayatına beklenmedik bir ayna tutar. Karakter “Nereye gidiyorum?sorusundan çok “Neden kaçıyorum?"sorusuyla boğuşur. Kırık cümlelerle akan bir anlatı. Sert ama etkileyici doğa tasvirleri. Karakterin iç dünyasını açmadan sezdiren bu anlatıda travma, vicdan, suç ve dostluk temaları işlenmiş. Öfkenin, kırılganlığın ve bağışlamanın anlatıldığı Çoban Kulübesi, bize şunu fısıldıyor; Bazen kaçtığın şey, tam da aradığın şeydir. Herkese keyifli okumalar, sevgiyle
Çoban KulübesiTim Winton · Holden Kitap · 202597 okunma