···Okunma: 10 Mayıs 2025 20:37 "HGOİ 2- KRALLAR VE SOYTARILARI" KİTAP İNCELEMESİ
Selam dostlar! Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Bugün bende yeri her zaman ayrı olan bir serinin 2.kitabının incelemesiyle geldim. Eğer ilk kitabı okumadıysanız bu incelemeyi okumamanızı tavsiye ederim. Çünkü bu inceleme 1.kitaptan spoiler içerecektir. Hazırsanız başlayalım.
İlk kitapta kaldığımız yerden hız kesmeden devam ediyoruz. Hatırlarsanız ilk kitabın sonunda Nova İlmek'e hapsolmuş ve hiçkimse Nova'yı kurtarmaya tenezzül bile etmemişti. Bu kitapta artık Nova büyük planlarıyla Elemental'e geri dönüş yapacak, Tanrıçaların fısıltıları ile hareket edecek, taşları artık lordların değil varislerin tutmasını sağlayacaktır. Nova bunları gerçekleştirmek konusunda azimli ve kararlıdır. Peki planları istediği gibi işleyecek midir? Yoksa Tanrıçaların onun için başka planları var mıdır?
Ben ne diyeceğimi bilemiyorum... Serinin ilk kitabını okuduğum zaman da aynı tepkiyi vermiştim. Şu anda da aynı tepkiyi veriyorum. İlk olarak şunu söylemek istiyorum. 1.kitap da 2.kitap da benim için 10 numara 5 yıldızdı. Ama 2.kitabı daha çok sevdiğimi de belirtmem gerek. Yazarın kaleminin olumlu yönde geliştiğini gördüm. Ayrıca Nova'nın davranışları biraz daha düzen almış gibiydi. Gökçe bile Nova'nın sorumsuzluğunu kabul ediyor. Ama Nova böyleyken daha güzel. Ciddi bir karakter olsaydı belki bu kadar güzel olmazdı.
Olaylar, yazım dili, kurgu, karakterler... Her şey mükemmeldi. Kitabı okurken kafamda herhangi bir soru işareti oluşmadı. Oluştuğu an yazar yaşanan olaylarla o soru işaretlerini yok etti. Yani kafamı karıştıran bir durum olsa da yazar, olaylar ve karakterler aracılığıyla kafamı karıştıran durumu açıkladı. Aynı zamanda 1.kitaptaki olaylara bağlı gelişen olayları da unutmuş olma ihtimalimize karşı bizlere hatırlatmalarda bulunuyor.
Karakterleri ele alacak olursam Amon hakkındaki düşüncelerimi az çok tahmin ediyorsunuzdur. Ayzer zaten bildiğimiz gibi. Hiç güvenemiyorum ona. Sonay, benim tatlı kitap kurdum. Sina'yı zaten seviyorum. Efendi çocuk şimdi. Hakkını yemeyelim. Arın'a kimi zaman üzülsem da aramız çok iyi değil. Benden uzak krallığına yakın olsun. Ariana da iyi. Nova sorumsuz, deli ama deli dolu, tatlı kız. Her ne kadar bazı davranışları hoşuma gitmese de seviyorum bu kızı. Sadece Daren'i sevip sevmediğini anlasa işler daha güzel olacak. Daren demişken... Ölürüm Daren'im için. Ne arasanız var Lordumda. Karizmatik, şakacı, bazen ciddi bazen duygusal, eğlenceli, sabırlı, fedakar... Daren benim "Safe Place"im olabilir. Seriyi okurken Daren'in cümlelerini birkaç kez okurum. Çünkü her cümlesinde derin anlamlar yatar. Eğer bir dilek hakkım olsaydı yanımda isteyeceğim 5 şahıstan biri şüphesiz Daren olurdu. (Diğerleri diğer favori serilerimden.)
Sizi bambaşka bir maceraya çıkaracak bu seriyi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Kitaba puanım 10 üzerinden alevlerle dolu bir 10.
Kitap 15-16 yaş ve üzeri için uygundur. (Serinin devamı yetişkin okurlar için uygun olacaktır.)
Bol okumalı günler!