Bu kitabı yorumlarken kullanacağım ilk kelime "ETKİLEYİCİ" olurdu. Evet benzerlerine göre oldukça farklı ve etkileyici bir çocuk kitabı.
10 yaşlarında Küçük bir çocuğun bir adada gözlerini açmasıyla başlar hikaye. Çocuk nerede olduğunu bilmez, kim olduğunu hatırlamaz. Tek istediği, ona dört bir yandan saldıran okyanusun, ağaçların, canavarların ve kurdun saldırılarından korunmak ve ailesine ulaşmaktır.
Gerçek ve hayalin iç içe geçtiği kurguda yazar harika betimlemeleriyle sizi öykünün içine çekiyor. Kitabın sonlarına doğru olay bambaşka bir hal alıyor ve hiç ummadığınız bir son ile sizi şaşırtıyor.
Birçok metaforun kullanıldığı ve derin mesajlar içeren harika bir kitap bence. Biz ebeveynlere çocuklara karşı tutumumuzun onların dünyasını ne kadar çok etkilediğini ibretlik bir hikaye ile anlatmış yazar.
Ana mesajla ilgili şunu rahatça söyleyebilirim; kusursuz çok başarılı çocuklar değil mutlu , sevilen çocuklar yetiştirmeliyiz.
Çocuklarımıza vermeye çalıştığımız eğitimin, şekli, tekniği,boyutu , içeriği çok çok önemli.