2025 121. kitabı
SemaverSemaver Sait Faik AbasıyanıkSait Faik Abasıyanık Türk Edebiyatının kıymetli yazarlarından #saitfaikabasıyanık ın 1940 yılında yayınlanan ilk hikaye kitabı olan #semaver i merak ve ilgiyle okurken o döneme şahitlik etmekte benim için büyük bir mutluluktu arkadaşlar. Derin bir gözlem yeteneğine sahip bir yazarın kaleminden okumak büyük bir keyif.Hikayelerinde okurunu yoran anlatımlardan uzak oluşu yalın ve samimi anlatımı insanın yüreğini sıcacık yapıyor. Bu öykü kitabını okurken küçük mutluluklara,tatlı hayallere konuk oluyoruz. Kah fabrikada çalışan bir gencin hayatına konuk oluyoruz,kah vagonda yolculuk yapan bir adama,kah sarhoş bir adama,kah on altı yaşında ki bir genç ile yirmi altı yaşındaki bir kadınla evlendirilmesine,kah mahalledeki yaşlı bir kadına,kah işsiz bir adama,kah bir deniz kenarındaki bir balıkçıya,kah sevmekten korkan bir adama,kah sabahçı kahvelerinde sabahlayanlara,kah dünyada hiçbir şeye sahip olamayacağını,olmak istemediğini ve olmanın da hiçbir faydası olmadığını farkeden Ahmet in hayatına konuk olduk Severek okuduğum bu kıymetli eseri tum #öyküseverler e gönülden tavsiye ediyorum Kalın sağlıcakla The Kitap YayınlarıThe Kitap Yayınları @senemturkmen #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi #13Haziran2
SemaverSait Faik Abasıyanık · The Kitap Yayınları · 202515,2bin okunma