2025 107. kitabı
#soyangRininkitapmutfağı Gündelik hayattan bir nebze olsun uzaklaşmak için gerçekten bir sığınak… İyileştiren hikayeler seçkisinden çok yeni bir eser. İnsan bazen yorgun düştüğünde özellikle ruhen sığınacak bir liman arıyor. Yada bir sığınak. Bu hikaye size gerçekten bir sığınak. Seullü Yujin, hem konaklama hemde kitap cafe olan bir mekan açıyor. Soyang Ri’nin Kitap mutfağı. Burası, insanların kendi acılarıyla ve hayattaki zorluklarıyla boğuşurken burada geçirecekleri zamanla bir nebze de olsa rahatlayabilmeleri ve dertlerini unutabilmeleri için. Belki de hayatlarında tertemiz yeni bir sayfa açmalarının ilk adımı gibi. Kitap dört mevsim boyunca farklı farklı insanların hikayelerine konuk oluyor. Bu konuklar bu cafeye gelip kitaplardaki hikayelere kapılıp huzur buluyorlar. “Kitap Mutfağı”, gelenlerin kendilerine uygun yemek önerisi alır gibi kitap tavsiyeleri aldığı, lezzetli yemekler yiyerek şifa bulur gibi kitap okuyup zihinlerini dinlendirdiği iyileştirici bir mekan. Yani insanların gündelik hayattaki sıkıntılarını, omuzlarındaki yükleri unutup şifa buldukları bir yer. Bu kitabı okurken gerçekten böyle bir yer hayal ettim düşledim. Biz okuyucular elbette kitaplardaki dünyalara kapılıp kendimizi orda hayal edebiliyoruz. Fakat böylesine huzurlu bir mekan düşlemeden de edemedim okurken. Bu seçkide okuduğum en güzel kitaplardan biriydi. Ve favorim oldu. Çok sevdim.
Soyang-ri'nin Kitap MutfağıKim Jee-Hye · Athica Yayınları · 2025663 okunma