2025 76. kitabı
Top sende! Baba-oğulun pinpon oynarken kurdukları o ritim bu kez mektuplara yansımış… Yves Berger’in sorduğu her soruda bir merak, John Berger’in verdiği her yanıtta bir düşünce molası var. Kitabı okurken sadece sanat konuşulmuyor aslında. Birlikte düşünmenin, hissetmenin ne kadar özel bir bağ olduğunu fark ediyorsunuz. Her ressam, her fırça darbesi, kelimelerde yeniden can buluyor. Hiç acele etmeyen, gösterişsiz ama çok sıcak bir yolculuk bu. Sanat hakkında konuşmanın, paylaşmanın ne kadar insani bir şey olduğunu hatırlattı bana. Bazen sadece bakmak yetmiyor çünkü; biriyle birlikte görmek istiyorsunuz. Belki de bu yüzden en çok şu satırda durup düşündüm: “Top sende!” Eğer siz de sanata biraz daha yakından bakmak, paylaşmak, düşünmek isterseniz bu küçük ama güçlü kitapla tanışmanızı çok isterim. Top şimdi sizde. Kitabımı sevgili Berkant un başlattığı #bağımsızkitaplarıni̇zinde etkinliği için okudum #ayşegülvekitaplar #topsende #johnberger #yvesberger #metisyayınları #sanatlabağkurmak #kitaponerisi @metiskitap 🩵 Oğuz Tecimen çevirisiyle
Top SendeJohn Berger · Metis Yayınları · 2020112 okunma
Çok merak ettim Berger'in bu kitabını 🤓